Karađoz-begovu medresu je 10. decembra 2014. godine, posjetio šejh Muhamed Ahmed Husein, muftija Palestine i imam Mesdžidu-l-Aksaa iz Kudsa, koji je bio u pratnji ambasadora Palestine u Bosni i Hercegovini i mr. Nusret ef. Abdibegovića, direktora Uprave za vjerska pitanja pri Rijasetu IZ u Bosni i Hercegovini.
Muftija Palestine u Karađoz-begovoj medresi sastao se sa prof. hfz. Aidom Tulekom, direktorom Karađoz-begove medrese, mr. Suadom Mujakićem, pomoćnikom direktora za Internat, Almirom Poturom, sekretarom Medrese, te profesorima teoloških predmeta i arapskog jezika.
Susretu su prisustvovali  prof. Salem ef. Dedović, muftija mostarski i prof. Ilham Puce, pomoćnik Muftije mostarskog za vjerska pitanja. Ašare na početku susreta proučio je prof. kurra-hafiz Armin Abaza, nakon čega se prisutnima obratio prof. Aid Tulek, koji je izrazio dobrodošlicu musafirima, te ih upoznao sa historijatom Karađoz-begove medrese i rezultatima koje je Medresa postizala i postiže u periodu 1995-2014. godina.Muftija mostarski u svom je govoru istakao važnost obrazovanja u životu muslimana, posebno mladih ljudi, koji su u Karađoz-begovu medresu došli iz svih krajeva Domovine.
Mr. Nusret Abdibegović iskazao je podršku radu i djelovanju Karađoz-begove medrese, istakavši da je i ova posjeta Medresi jedan način podrške, te da je Rijaset IZ u Bosni i Hercegovini uz Karađoz-begovu medresu i njeno pozitivno i hairli djelovanje.
Muftija Palestine u svom 45-minutnom obraćanju govorio je o odgoju i obrazovanju mladih insana, a sve to u okviru najčistije vjere – islama, te je prisutne upoznao sa historijatom zemlje Palestine, Mesdžidu-l-Aksaa, kazavši kako je život u toj zemlji i u njenim gradovima poput života u Mostaru, gdje muslimani trebaju raditi na suživotu sa pripadnicima drugih vjera i konfesija. Razgovarao je i sa profesorima Karađoz-begove medrese, o aktuelnim pitanjima, o stanju u Palestini, ali i stanju u gradu na Neretvi. U tom razgovoru razmijenili su iskustva o životu i radu u zemljama kakve su Palestina i Bosna i Hercegovina.U ime Karađoz-begove medrese hediju je, sliku Starog mosta,
Muftiji Palestine uručio prof. Aid Tulek, direktor Medrese, a Muftija je našem direktoru uručio palestinski šal, sa motivima Mesdžidu-l-Aksaa i borbe za državnost. Još jedna hedija uručena je Muftiji Palestine, a nju su uručili učenici Nejla Šišić i Hasan Ćehajić, ispred Vijeća učenika Karađoz-begove medrese. Radilo se o novčanom iznosu, koji su naši učenici prikupili kao pomoć djeci Palestine. Taj momenat na Muftiju Palestine ostavio je snažan utisak, a poslije njega je kazao kako je ovo događaj i gest koji nikad neće zaboraviti u svom životu. Nije bitan iznos sredstava, koliko je bitna veličina tog gesta-poručio je Muftija Palestine.Delegacija je obišla i novu zgradu Karađoz-begove medrese, te prisustvovala jednom od časova u IV b razredu, gdje su ih dočekali i obratili im se mr. hfz. Lejla Boškailo-Obradović i učenica Rukajja El-Kurdi.Nadahnuti onim što su čuli, vidjeli i osjetili u Karađoz-begovoj medresi, delegacija se uputila ka drugim mjestima, koja su bila predviđena za obilazak tokom posjete Muftije Palestine Bosni i Hercegovini.