• Učenici Karađoz-begove medrese na Svjetskom debatnom takmičenju

  Grupa učenika Karađoz-begove medrese ovih dana nalazi se u Kataru, gdje učestvuje na Svjetskom debatnom takmičenju, koje se održava u Dohi, glavnom gradu Katara.

  Pročitaj više
 • "Dani Karađoz-begove medrese": Izložba starih rukopisa i maturantskih radova

  Manifestacija „Dani Karađoz-begove medrese“ nastavljena je izložbom starih rukopisa iz biblioteke Karađoz-begove medrese, te maturantskih kaligrafskih, poetskih i likovnih radova. Program je održan u atriju Karađoz-begove medrese, 10. aprila 2018. godine.

  Pročitaj više
 • "Dani Karađoz-begove medrese": Otkrivena ploča najljepših stihova pjesnika Mostara

    Manifestacija „Dani Karađoz-begove medrese“, a kojom se ispraća 373. generacija maturanata i maturantica, nastavljena je još jednim sadržajem. Naime, u dvorištu Karađoz-begove medrese svečano je otkrivena ploča sa najljepšim stihovima pjesnika Mostara.

  Pročitaj više
 • Radionica studenata Fakulteta humanističkih nauka za učenike Karađoz-begove medrese

  Biblioteka Karađoz-begove medrese danas je, 29. marta 2018. godine, bila mjesto susreta studenata Fakulteta humanističkih nauka i učenika Karađoz-begove medrese. 

  Pročitaj više
 • "Dani Karađoz-begove medrese": Mevludski program u džematu Kružanj

  Manifestacija „Dani Karađoz-begove medrese“ nastavljena je mevludskim programom koji je održan u džematu Kružanj, u Podveležju. Program je izveden u četvrtak, 22. marta 2018. godine, a u povodu mubarek noći Lejletu-r-regaib, prve mubarek noći u hidžretskom kalendaru. 

  Pročitaj više
 • Promovisana književna djela diplomanata Karađoz-begove medrese

  Treći program u okviru manifestacije „Dani Karađoz-begove medrese“ održan je u Studentskom hotelu Mostar 12. marta 2018. godine, a pod nazivom „Promocija književnih djela diplomanata Karađoz-begove medrese“.

  Pročitaj više

Facebook

Video


Anketa

Da li vam se sviđa naša nova web stranica?


Instukcije za uplatu

Instrukcije za uplate

Vaše uplate za pomoć rada Medrese, kao i stipendije možete izvršiti na sljedeći način:

Pročitaj više