• Promovisana književna djela diplomanata Karađoz-begove medrese

  Treći program u okviru manifestacije „Dani Karađoz-begove medrese“ održan je u Studentskom hotelu Mostar 12. marta 2018. godine, a pod nazivom „Promocija književnih djela diplomanata Karađoz-begove medrese“.

  Pročitaj više
 • Medresa je moj put u budućnost

  Još kao mali težio sam tome da budem dobar i skroman čovjek. Roditelji su me odgajali u duhu islama, pa sam u devetom razredu odlučio upisati medresu.

  Pročitaj više
 • Otpočela manifestacija "Dani Karađoz-begove medrese"

  Tradicionalna manifestacija „Dani Karađoz-begove medrese“ svečano je otvorena 26. februara 2018. godine, a njome će biti ispraćena 373. ili 20. poslijeratna generacija maturanata i maturantica Karađoz-begove medrese. Manifestacija je otvorena programom „Večer Kur'ana hafiza Karađoz-begove medrese“, koji je održan u džamiji „Bosanski mudžahidi“, u Sjevernom logoru. 

  Pročitaj više
 • Međureligijski susret učenika Karađoz-begove medrese i Gimnazije "Jovan Dučić"

  Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini organizovalo je još jedan, treći po redu, susret učenika Karađoz-begove medrese iz Mostara i Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja. Prva dva susreta održana su u Trebinju i Mostaru, a treći je održan u Sarajevu. Međureligijski susret upriličen je 16. i 17. februara 2018. godine, a okupio je 30 učenika dviju pomenutih škola. 

  Pročitaj više
 • Nova sezona Medresanske fudbalske lige "Karađoz-beg"

  Nova sezona Medresanske fudbalske lige „Karađoz-beg“ otpočela je 12. februara 2018. godine. Liga i ove godine okuplja veliki broj učenika i diplomanata naše škole, a ligom rukovodi mr. Ernad Čajdin, profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Karađoz-begovoj medresi. 

  Pročitaj više
 • Druženje sa: Amina Mujela - Botić i hfz. Nedim Botić

  Karađoz-begova medresa je, 1. februara 2018. godine, obilježila Dan hidžaba. Tim povodom gošća u Karađoz-begovoj medresi bila je Amina Mujela – Botić, diplomantica 368. generacije naše škole. 

  Pročitaj više

Facebook

Video


Anketa

Da li vam se sviđa naša nova web stranica?


Instukcije za uplatu

Instrukcije za uplate

Vaše uplate za pomoć rada Medrese, kao i stipendije možete izvršiti na sljedeći način:

Pročitaj više