• Januarski maturski ispitni rok

  Januarski maturski ispitni rok u Karađoz-begovoj medresi biti će održan u periodu   22 - 24. januara 2018. godine. Kandidati su dužni prijaviti maturski ispit kod sekretara škole do 17. januara 2018. godine i do tada izmiriti svoje materijalne obaveze. 

  Pročitaj više
 • Obavijest o dženazi profesora Rame Kajana

  Karađoz-begova medresa obavještava da je u nedjelju, 7. januara 2018. godine, na bolji svijet preselio profesor Ramo ef. Kajan, dugogodišnji profesor i pedagog Karađoz-begove medrese, a nakon toga i sekretar Muftijstva mostarskog. 

  Pročitaj više
 • Iz pera učenika: Medresanska vrata me vode u sigurniju budućnost

  Rođena u gradu u kojem sam učila tuđi jezik, bila sam svjedokom kako moj narod zaboravlja na svoje korijene. Odrastajući u porodici koja se koliko-toliko trudila da me odgoji u vjeri, vremenom sam shvaćala koliko je to zapravo bitan faktor, ako ne i presudan u mom životu. 

  Pročitaj više
 • Hor Karađoz-begove medrese na Festivalu ilahija i kasida u Gornjem Vakufu

  Deseti po redu Festival ilahija i kasida u Gornjem Vakufu održava se ovih dana.  Festival je u proteklih deset godina izrastao u jednu veliku i nadaleko prepoznatljivu manifestaciju koju ima grad Gornji Vakuf. 

  Pročitaj više
 • Maturantska Večer Kur'ana, ilahija i kasida

  Završni program manifestacije „Muhammed, a.s., je milost svima“ održan je posljednjeg dana mjeseca rebiu-l-evvela 1439. hidžretske godine u atriju Karađoz-begove medrese. Maturanti i maturantice 373. generacije, zajedno sa svojim razrednim odgajateljima, priredili su Večer Kur'ana i ilahija i kasida. 

  Pročitaj više
 • Iz pera učenika: Koračajući kroz Medresu, koračam u sigurniju budućnost

  Medresa prije za mene nikad nije predstavljala nešto posebno. Sebe nikada nisam mogla zamisliti kao učenicu medrese. Uvijek sam negdje duboko u sebi osjećala i znala da moram vjeru ozbiljnije shvatiti i težiti tome da budem što bolja muslimanka, ali nikada nisam smogla hrabrosti. Pred kraj osnovne škole, stvari su se počele mijenjati. 

  Pročitaj više

Facebook

Video


Anketa

Da li vam se sviđa naša nova web stranica?


Instukcije za uplatu

Instrukcije za uplate

Vaše uplate za pomoć rada Medrese, kao i stipendije možete izvršiti na sljedeći način:

Pročitaj više