Karađoz-begova medresa obavještava da je u nedjelju, 7. januara 2018. godine, na bolji svijet preselio profesor Ramo ef. Kajan, dugogodišnji profesor i pedagog Karađoz-begove medrese, a nakon toga i sekretar Muftijstva mostarskog.

Dženaza-namaz polazi  u ponedjeljak, 8. januara 2018. godine, ispred džamije u Blagaju, nakon ikindija-namaza, a biti će klanjana istog dana u 14.30 sati, u haremu Blagaj, gdje će rahmetlija biti i ukopan.

Profesor Kajan završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu i bio dugogodišnji imam, hatib i muallim u brojnim mostarskim džematima, kao i pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Mostar. Radio je i kao vjeroučitelj u osnovnim školama. Diplomirao je na Odsjeku za historiju i geografiju Pedagoške akademije Univerziteta „Džemal Bijedić“, a potom i na Odsjeku za pedagogiju Nastavničkog fakulteta istog univerziteta. Pohađao je i postdiplomske studije na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Bio je dugogodišnji profesor Karađoz-begove medrese i njen pedagog. U određenom periodu je obavljao i funkciju pomoćnika direktora za Internat. Trudio se da na svoje učenike, one kojima je predavao, ali i one kojima je bio razredni starješina, prenese ljepote vjere i znanja koje je posjedovao i nesebično dijelio.

Posljednje godine svog ovodunjalučkog života proveo je na funkciji sekretara Muftijstva mostarskog, i tada, svojom ljudskošću i plemenitošću, bdijući nad radom i djelovanjem naše škole.

Porodici Kajan izražavamo izraze saosjećanja, moleći Uzvišenog da profesoru Rami Kajanu podari džennetske bašče, kao vječno boravište!