Karađoz-begovu medresu su, u četvrtak, 21. marta 2013. godine, zijaretili predstavnici Info-servisa za mlade Medžlisa IZ Mostar, te je tokom zijareta upriličeno druženje mladosti Karađoz-begove medrese i Info-servisa za mlade. Druženje je započelo učenjem odlomka iz Časne Knjige, kojeg je svojim umilnim glasom proučio naš Muhamed Mujkić, učenik drugog razreda Medrese. 
 
Mladost Karađoz-begove medrese, okupljena u velikom broju, pomenute martovske noći mogla je čuti priču o Info-servisu za mlade, koji baštini četiri godine svoje postojanosti. Info-servis za mlade i njegove aktivnosti učenicima Medrese prezentovali su: Emina Isić, Samra Isić i Mirnes Fako, koji su kroz prezentacije predstavili sve ono što je Info-servis za mlade radio u protekle četiri godine, ali i ono što namjerava raditi u godinama koje su pred njim.
 
Aktivisti Info-servisa za mlade pozvali su učenike i učenice Karađoz-begove medrese da i dalje i još više budu dio aktivnosti Info-servisa za mlade, i da i u narednom periodu rade zajedničke hairli projekte. 
 
Bila je ovo noć u kojoj su mladosti mostarske istinski uživale, razumijevajući se svojim mladalačkim jezikom oko ideja i aktivnosti koje njima prioritet i preokupacija jesu.