Karađoz-begova medresa je i u drugom polugodištu školske 2012./2013. godine nastavila sa zijaretima džematima hercegovačke regije, pa je tako, 31. januara 2013. godine posjetila džemat Vrapčići i izvela mevludski program pod nazivom „Sjećanje na Poslanika“, a tokom kojeg su članovi Hora Karađoz-begove medrese uz recitale, proučene odlomke iz Mevluda, ilahije i kaside podsjetili na ličnost i značaj Muhammeda, a.s., u našim životima.
 
Dobrodošlicu i radost što sa džematlijama džemata Vrapčići prijateljujemo na kraju mjeseca januara, a u mubarek mjesecu rebiu-l-evvelu profesorima i učenicima Medrese iskazao je Ćamil ef. Alić, imam džemata. U toku programa džematlije su mogle poslušati i vazi-nasihate koje su kazivali muderisi Karađoz-begove medrese, najprije prof. Harun Macić, a potom i mr  Salih Čolaković.
 
Još jedan povod za gostovanje Karađoz-begove medrese u ovom džematu jeste što je džemat Vrapčići u proteklom periodu iznjedrio veliki broj vakifa u akciji „250 vakifa Karađoz-begove medrese“. Bila je ovo prilika da se i na ovaj skromni način zahvalimo našim vakifima i džematu kojem pripadaju, i zamolimo Uzvišenog da ih neizmjerno nagradi svekolikim hairima u ovodunjalučkom životu, a posebno na onom svijetu – da im džennetski perivoji stanište budu!
 
Nakon mevludskog programa upriličeno je i druženje učenika Karađoz-begove medrese sa omladincima iz Vrapčića, okupljenim oko „Omladinskog kruga Vrapčići“, koje je iskorišteno da se naša mladost zbliži, ali i pokrene neke daljnje hairli aktivnosti.
 
Karađoz-begova medresa zahvaljuje se džematu Vrapčići na iskazanom gostoprimstvu i svemu onome što  pomenuti džemat čini u jačanju rada i djelovanja naše škole, ali i cijele Islamske zajednice.