Sportska sekcija Karađoz-begove medrese učestvovala je proteklih dana na dva značajna događaja, odnosno, sportska takmičenja. Najprije je učestvovala u Uličnoj utrci – Cross-u, a potom i na atletskom takmičenju održanom na stadionu pod Bijelim Brijegom. Oba takmičenja organizovao je Sportski savez Grada Mostara. U Uličnoj utrci naši učenici Zijad Cokoja i Sulejman Ibrahimović  osvojili su prvo  i drugo mjesto u kategoriji  prvih i drugih razreda srednjih škola Grada Mostara. Na takmičenju iz atletike naši učenici također su osvojili nagrade, Amir Hodžić dobio je nagradu za prvo mjesto u kategoriji bacanje kugle, a učenik Zijad Cokoja nagradu za treće mjesto u kategoriji utrka na 800 m.

Kako nam dolaze i mubarek dani Kurban-bajrama, Karađoz-begova medresa je i ove godine organizovala Malonogometni bajramski turnir, čije utakmice su odigrane između ekipa učenika Medrese. Da turnir i ove godine bude na zaslužnom nivou pobrinuli su se profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Medresi Adnan Dizdarević i Ernad Čajdin. Turnir je prošao u korektnoj i fer igri, a na kraju turnira finalnu pobjedu izborila je ekipa III A razreda, i tako stala na pobjednički tron turnira za ovu godinu. Na drugom mjestu našla se ekipa učenika IV A razreda, dok je treće mjesto pripalo ekipi učenika II A razreda.Za najboljeg golmana turnira, zasluženo, izabran je učenik Hamza Strašević, a za najboljeg igrača turnira izabran je učenik Kenan Bisić. Najboljim strijelcem turnira proglašen je učenik Derviš Vejzović, sa 13. postignutih golova.

Našim momcima i profesorima koji su zaslužni za sve uspjehe pomenute u ovom tekstu čestitamo i želimo da i dalje budu pobjednici svih takmičenja na kojima budu učestvovali, a to mogu, jer, trud se uvijek isplati ...