Kako zbog snježnih padavina nisu bili u prilici na 12. rebiu-l-evvel govoriti o Poslaniku i time obilježiti njegov rođendan, učenici Karađoz-begove medrese, čim im se za to ukazala prilika, priredili su program posvećen našem životnom uzoru – Muhammedu, a.s. Tačnije, program je održan 8. marta tekuće godine, a cjelokupnom kolektivu Karađoz-begove medrese priredili su ga učenici Debatne sekcije u saradnji s Vijećem učenika, pod naslovom „Učenici govore o Poslaniku, a.s.“Program je izveden u sali Internata Karađoz-begove medrese, a o svim segmentima Poslanikovog života, te njegovom djelu, govorili su učenici od prvog do četvrtog razreda Karađoz-begove medrese. 
Bila je to prilika da se svi prisutni nadahnu s vrela Poslanika islama, da ojačaju korake na stazi Resulullaha ... 
Taj program je bio prilika da se nagrade i najuspješniji po uspjehu i vladanju u prvom polugodištu, dodjeli nagrada za najljepši e-mail poslan na adresu Karađoz-begove medrese povodom Dana nezavisnosti naše domovine, ali i proglasi i nagradi najuspješniji učenik u mjesecu rebiu-l-evvelu. Upravo tim povodom, prisutnima se obratio i prof. Seid Eminović, direktor Karađoz-begove medrese, vidno uzbuđen zbog uspjeha koje su nanizali učenici najstarije odgojno-obrazovne ustanove u Hercegovini. 
Najljepšim e-mailom ispisanim povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine proglašen je e-mail učenice Rešade Šehić, ali i učenice Amine Obradović. One su nagrađene zastavama Bosne i Hercegovine, ali i vrijednom knjigom. 
Najuspješnijom učenicom za mjesec rebiu-l-evvel proglašena je Dinela Mahmutović, učenica trećeg razreda Karađoz-begove medrese. 
Uz ove nagrade, veliki broj je i onih učenika koji jesu primili nagrade za odličan uspjeh i primjerno vladanje u prvom polugodištu, na čemu im i ovim putem čestitamo i želimo da njihovi uspjesi svaki naredni put budu bolji i veći ... Meadin Mrndžić