Stručni žiri u sastavu: Nusret Omerika, Salem ef. Dedović i Šefik ef. Čavčićpregledao je i ocijenio pristigle literarne radove na konkurs o temi: „Moja vjera – moj je štit“, objavljen u povodu 12. rebiul-evvela 1433.h.g. Žiri je za najbolji odabrao rad Zekije Krvavac , učenice Krađoz-begove medrese. Drugo mjesto i nagradu od 200 KM osvojio je rad Amine Studenović, također učenice Krađoz-begove medrese, dok su treće mjesto i nagaradu od 150 KM podijelile Emina Suljević, studentica Fakulteta informacijskih tehnologija i Senida Mujabašić, učenica Karađoz-begove medrese.Prema riječima predsjednika žirija Nusreta Omerike, savjetnika za bosanski jezik pri Pedagoškom zavodu Mostar, žiri je ove godine imao zaista težak zadatak jer su svi prispjeli radovi bili veoma dobri. „Na konkurs je prispjelo dvadeste radova učenika srednjih škola i studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara. Radovi su bili dosta ujednačeni tako da smo standardom metodom eliminacije najprije odabrali osam radova. Kasnije istom metodologijom odabrali najbolje. Činjenica je da među nagrađenim najviše ima učenika Medrese, što je s obzirom na temu i osobenosti ove škole potpuno prirodno“, istako je Omerika. 

Nagrade najuspješnijim učenicima i studentima trebale su biti uručene u subotu  4. februara 2012.g. na centralnoj mevludskoj svečanosti u Sjevernom logoru. Zbog elementarne vremenske nepogode svečanost se nije mogla ni održati. 

Zvanično proglašenja najboljih radova bit će upriličeno naredne sedmice. Medžlis IZ Mostar uskoro će objaviti mjesto(Preuzeto sa www.miz-mostar.com)