Povodom Kurban-bajrama Karađoz-begova medresa je, krajem mjeseca oktobra tekuće godine, organizovala Malonogometni bajramski turnir na kojem su učešće uzele ekipe srednjih škola grada Mostara, ito: Mašinsko-saobraćajne, Medicinske, Građevinske,Ekonomsko-ugostiteljsko-turističke, Elektrotehničke, Gimnazije, Druge gimnazije i Karađoz-begove medrese. Prva dva dana turnira igrane su kvalifikacione utakmice, a treći dan turnira odigrana je utakmica za treće mjesto i finalna utakmica. Treće mjesto na Malonogometnom bajramskom turniru osvojila je ekipa Građevinske škole. Prije odigravanja finalne utakmice, velikom broju navijača Turnira, obratio se mr Salih Čolaković, profesor u Karađoz-begovoj medresi, koji se ispred ustanove u kojoj radi zahvalio svim učesnicima za učešće na Turniru, ali i navijačima, koji su dali poseban doprinos održavanju Turnira. Plasman u finale izborile su ekipe Ekonomsko-ugostiteljsko-turističke škole i Karađoz-begove medrese.
 Nakon odigrane utakmice i rezultata 0:0, uslijedili su i produžeci, tokom kojih je rezultat ostao 0:0. Penali su u finalnoj utakmici presudili i sa rezultatom 5:4 ( uz odbranu golmana ) Karađoz-begova medresa je odnijela zasluženu pobjedu nad ekipom Ekonomsko-ugostiteljsko-turističke škole, koja se morala zadovoljiti drugim mjestom.
 Nakon odigravanja finalne utakmice, dodijeljene su i nagrade svim ekipama-učesnicama Turnira, a posebne su primile tri prvoplasirane ekipe. 
Nagradu za najboljeg golmana dobio je Edis Mehremić, iz Ekonomsko-ugostiteljsko-turističke škole. Najboljim strijelcem Turnira proglašen je Sinan Hindić, igrač ekipe Građevinske škole. 
Nagradu za najboljeg igrača Malonogometnog bajramskog turnira primio je Derviš Vejzović, iz pobjedničke ekipe Turnira. 
U ime pobjedničke ekipe, nagradu je primio njen kapiten Esad Halilović. 
 Sve pohvale za organizaciju samog Turnira idu prof. Adnanu Dizdareviću, profesoru Tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Karađoz-begovoj medresi, koji je učinio da naša škola bude prva koja organizuje jedan ovakav turnir u gradu na Neretvi. Turnir su podržali sponzorstvom i: BH Telecom, Slastičarna „Palma“, JP MO-Sport, Karađoz-begova medresa, Odsjek za sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“. 
Zlatni momci Karađoz-begove medrese, oni koji su je doveli na pobjednički tron Turnira, jesu: Hamza Strašević, Ibrahim Purgić, Salih Karaosmanović, Kenan Bisić, Eldin Jugović, Derviš Vejzović, Elmedin Tiro, Sulejman Mujanović, Esad Halilović, Aziz Makan i Edib Mršo. 
 Kolektiv Karađoz-begove medrese upućuje riječi zahvalnosti svim školama koje su se odazvale i uzele učešće na Malonogometnom bajramskom turniru, te čestitke za postignute rezultate, a zlatnim momcima i prof. Dizdareviću posebne čestitke, uz želju da na tronu ostanu i u narednim prilikama, akoBogda!