Karađoz-begova medresa je u mjesecu septembru, a povodom Dana škole ove najstarije odgojno-obrazovne ustanove u Hercegovini, organizovala klanjanje noćnog namaza i najavila da će se ta aktivnost nastaviti provoditi i narednih mjeseci, ito svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu. Tako je i u mjesecu oktobru, tačnije 27. oktobra 2011. godine, po drugi put organizovala klanjanje noćnog namaza u džamiji „Bosanski mudžahidi“, u Sjevernom logoru. Pored učenika, učenica, profesora i odgajatelja Karađoz-begove medrese, noćnom namazu su prisustvovale i džematlije iz nekoliko mostarskih džemata, a posebno iz džemata Zalik. 
Te noći prisutnima se s poučnim vazi-nasihatom obratio prof. Seid Eminović, direktor Karađoz-begove medrese. U svom kazivanju istakao je: „ Nadam se da i mi večeras osjećamo slast u predanosti Allahu, dž.š. Sedžda je ono što nas približava da, akoBogda, budemo u društvu Poslanika u džennetu. Mi jesmo zagledani u svoga Gospodara, mi jesmo zagledani u dini-islam ... Neka naše težnje budu pozitivne!“
 Ovoga puta, klanjanje noćnog namaza predvodili su: prof. hfz. Aid Tulek, odgajatelj Arnel Demirović i učenici hfz. Mahir Ramić i Ahmed Mujkanović.