Sportski savez Grada Mostara u mjesecu oktobru tekuće godine, tačnije 12. dana mjeseca oktobra, upriličio je takmičenje u atletici među učenicima srednjih škola našega grada. Učešće su uzeli učenici svih mostarskih srednjih škola, što znači da su među takmičarima bili i predstavnici Karađoz-begove medrese. No, naši učenici nisu uzeli samo učešće, već su se u svoju školu i svojim prijateljima, profesorima, odgajateljima vratili i sa medaljama. Zlatna medalja pripala im je u disciplini štafeta 4x100 m, a naši zlatni momci su: Esad Halilović, Adnan Zukić, Salih Karaosmanović i Sulejman Ibrahimović. 
I u disciplini bacanje kugle naši momci su bili među prvoplasiranima ... U toj disciplini drugo mjesto osvojio je Amir Hodžić, učenik prvog razreda. 
U disciplini trčanje na 100 m treće mjesto osvojio je Esad Halilović, učenik četvrtog razreda naše škole. 
 Svim našim predstavnicima na ovom takmičenju, kao i Adnanu Dizdareviću, prof. Tjelesnog i zdravstvenog odgoja, pod čijim rukovođstvom su tekle pripreme i samo takmičenje, Kolektiv Medrese upućuje čestitke za postignute uspjehe, koji jesu radost svima nama! Meadin Mrndžić