Evropsko takmičenje učača Kur'ana održano je proteklih dana u gradu Zagrebu, tačnije 14-og i 15-og oktobra 2011. godine ito po 18-ti put zaredom. Na najprestižnijem takmičenju iz učenja Kur'ana na našem kontinentu učešće su uzeli i učenici Karađoz-begove medrese. Karađoz-begovu medresu predstavljali su hfz. Mahir Ramić, učenik četvrtog razreda, koji se takmičio u kategoriji 15. džuzeva i Zekija Krvavac, učenica trećeg razreda, takmičila se u kategoriji 5. džuzeva . 
 Ovogodišnje takmičenje u Zagrebu obilovalo je velikim brojem učesnika, njih preko 80, koji su došli iz 21 zemlje kako bi proučenom kur'anskom riječju razgalili srca svih prisutnih u džamiji u Zagrebu, a kojih je uistinu bilo mnogo, dajući doprinos i djeleći radost što se ovo takmičenje u kontinuitetu održava u njihovom džematu, u njihovoj Zajednici. 
 Inače, ovogodišnje takmičenje imalo je i svečani i jubilarni karakter, pa je posvećeno 30-godišnjici postavljanja kamen-temeljca za džamiju u Zagrebu i 24-godišnjici od svečanog otvaranja iste. 
 Ono zbog čega i pišemo ovaj tekst jeste draga vijest da je naša učenica Zekija Krvavac na Evropskom takmičenju učača Kur'ana u Zagrebu osvojila drugo mjesto u kategoriji 5. džuzeva. 
 U velikoj i jakoj konkurenciji, i pred komisijom: prof. dr Fadil Fazlić - predsjednik ( BiH ), hfz. Khaled bin Othman ( Saudijska Arabija ), hfz. Farid Ouyalize ( Francuska ), hfz. Bajram Ameti ( Makedonija ), hfz. Selman Okumuš ( Turska ), hfz. Aziz Alili ( Hrvatska) – članovi, Zekija je uspjela, nakon osvojenog trećeg mjesta u Sarajevu, i na ovom takmičenju u Zagrebu izboriti značajno i pažnje vrijedno drugo mjesto! 
 Stoga, Zekiji Krvavac i prof. kurra-hafizu Arminu Abazi, rukovodiocu Sekcije za hifz Karađoz-begove medrese Kolektiv iste čestita na postignutom uspjehu, uz želju da nas i dalje raduju ovakvim i boljim informacijama! Meadin Mrndžić