Karađoz-begova medresa je povodom Dana škole, koji ovih dana obilježava sa nekoliko različitih programskih sadržaja, u nedjelju, 25. septembra 2011. godine, priredila i klanjanje noćnog namaza u džamiji "Bosanski mudžahidi". 
Dobrovoljnom namazu prisustvovale su džematlije iz pomenutog džemata, te profesori, odgajatelji, učenici i učenice Karađoz-begove medrese.Uvodnu riječ, prilikom otvaranja ovog hairli druženja, kazao je Šefik ef. Čavčić, imam, hatib, muallim u džematu Zalik. Noćni namaz predvodili su profesori, svršenici i učenici najstarije odgojno-obrazovne ustanove u Hercegovini: prof. kurra-hafiz Armin Abaza, svršenik Kenan Bjelić i učenik drugog razreda Ahmed Mujkanović.

Prigodno predavanje o namazu i dobrovoljnom namazu održao je prof. Aid ef. Tulek, koji je u svom kratkom, ali vrlo poučnom kazivanju, podsjetio prisutne na značaj ovog propisa islama, upotpunjujući svoje kazivanje kur'anskim ajetima i iskazima Poslanika islama. 
Dovu na kraju noćnog namaza proučio je Nazif ef. Garib, sekretar Muftijstva mostarskog. 

Prisutni su bili oduševljeni jednom ovakvom aktivnošću – svečanošću, koja će, kako je najavljeno, prerasti u jednu stalnu aktivnost koju će zajedno provoditi Karađoz-begova medresa, Muftijstvo mostarsko i Medžlis IZ Mostar, ito svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu. 

Ovim putem pozivamo i sve naše džematlije iz drugih džemata, naše sugrađane da ubuduće prisustvuju ovom hairli druženju i okrijepe se čarima noćnog namaza. Meadin Mrndžić