Centralna bajramska svečanost za područje Muftijstva mostarskog održana je ovog puta u Sinan-pašinoj džamiji u Mostaru. Sinan-pašina džamija je najstarija džamija u gradu na Neretvi i jedna od najstarijih džamija u Bosni i Hercegovini.

Bajram-namaz je predvodio i bajramsku hutbu kazivao dr. Salem-efendija Dedović, muftija mostarski. Prije samog klanjanja bajram-namaza izveden je predbajramski program, a koji je bio satkan od učenja Kur’ana, recitala, ilahija i kasida.

Kur’an su učili: Tarik-efendija Džemić, Ahsen Čavak, prof. hfz. Aid Tulek, mr. Ilham-efendija Puce i dr. Salem-efendija Dedović, dok je sve prisutne džematlije učenjem ilahija i kasida počastio Ahsen Čavak, član Hora Karađoz-begove medrese.

Ulomak iz vakufname Sinan-paše, te određene recitale i zapise o hadžu, Kurban-bajramu interpretirao je profesor Meadin Mrndžić.

Ovim su profesori i učenici Karađoz-begove medrese dali doprinos Centralnoj bajramskoj svečanosti, nudeći prisutnim džematlijama trenutke u kojima su istinski mogli uživati pred samo klanjanje bajram-namaza.