Ovogodišnja manifestacija „Dani Karađoz-begove medrese“, kojom najstarija odgojno-obrazovna ustanova u Hercegovini ispraća svoje maturante i maturantice, ove godine 366. generaciju, završena je u subotu, 4. juna 2011. godine ito programom Hafiske dove, koja je proučena prvom hafizu ove škole iznjedrenom iz školskih klupa, hfz. Mahiru Ramiću.Hafiskoj dovi hfz. Mahira Ramića prisustvovale su brojne džematlije grada Mostara, ali i visoki zvaničnici IZ-e, među kojima se našao i hfz. Ismet ef. Spahić, naibu-reis IZ u Bosni i Hercegovini, te glavni imami, imami i hafizi iz različitih krajeva naše domovine, ali i predstavnici džemata Poljice, na čelu sa imamom Rašid ef. Hubijarom, odakle i dolazi novi hafiz.Svečanost je otpočela s klanjanjem podne-namaza u vakufu najvećeg dobrotvora Mostara, ali i Hercegovine-Karađoz-bega. 
Na početku svečanosti besjedu prisutnima je uputio Šefko ef. Tinjak, direktor Karađoz-begove medrese, koji nije mogao sakriti emocije što je upravo nakon 16. godina rekativiranog rada Medrese iznjedren i prvi hafiz direktno iz njenih školskih klupa. 
„Na to se trebalo dugo čekati, čak 16. godina, ali, hvala Allahu, dočekalo se i mi danas imamo prvog hafiza izraslog iz školskih klupa najstarije odgojno-obrazovne ustanove u našem gradu, ali i Hercegovini“ – kazao je Šefko ef. Tinjak.Džematlijama u Karađozbegovoj džamiji se obratio i Muftija mostarski, Seid ef. Smajkić, govoreći o značaju kur'anske riječi i prenošenju iste i na druge, te podsticanju da se i drugi njome okoriste ...Nakon ovih besjeda, učenjem određenih odlomaka iz Časnog Kur'ana prisutne su počastili i hafizi: Ruhid Nezir, Jusuf Bećoja, Sabahudin Hašić, Emin Tucović, Armin Abaza i Aid Tulek.Kraća kur'anska sureta proučio je i novi hafiz Mahir Ramić, čije je čitanje biografskih podataka izazvalo posebne emocije kod prisutnih, jer je ovaj učenik Medrese za samo devet mjeseci uspio naučiti cijeli Kur'an napamet, pred kurra-hafizom prof. Arminom Abazom.Hafisku dovu hfz. Mahiru Ramiću proučio je Salem ef. Dedović, glavni imam Medžlisa IZ Mostar.Nakon proučene hafiske dove, džematlije su imale priliku slušati vazi-nasihat hfz. Ismet ef. Spahića, naibu-reisa IZ u Bosni i Hercegovini. Hfz. Ismet ef. Spahić je govorio o ljepoti učenja Kur'ana, napominjući da je „ovo danas veličanstveni čin koji nam je priredila Karađoz-begova medresa, u vakufu Karađoz-begovom. On je danas najživlji čovjek ...“Čestitajući roditeljima mladog hafiza, Kolektivu Medrese, muhafizu, hafizu, naibu-reis je, nakon svog obraćanja, uručio i najčasniju diplomu-hafisku, mladom hafizu Mahiru Ramiću, što su prisutni propratili učenjem tekbira.Meadin Mrndžić