Karađoz-begova medresa je 16. maja 2011. godine dobila i svog prvog hafiza iznjedrenog iz školskih klupa. Učenik trećeg razreda Mahir Ramić je za devet mjeseci savladao učenje Kur'ana napamet, pred muhafizom kurra-hafizom prof. Arminom Abazom. Učenik Mahir Ramić se protekle školske godine priključio Sekciji hifza Karađoz-begove medrese, kojom rukovodi prof. Armin Abaza, i za samo devet mjeseci uspio naučiti cijeli Kur'an napamet, što rijetko ko može uspjeti za tako kratko vrijeme. U periodu 2 – 16. maj 2011. godine Mahir Ramić je boravio u Sarajevu i pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini je preslušan, proučivši cijeli Kur'an napamet. 
 Komisija u sastavu: hfz. Ismet Spahić - predsjednik, kurra- hafiz dr Dževad Šošić, hfz. dr Fadil Fazlić, hfz. mr. Dževad Hrvačić, hfz. prof. Mensur Malkić i hfz. Haso Popara - članovi, ocijenila je uspješnim polaganje učenja cijelog Kur'ana napamet i proglasila učenika Karađoz-begove medrese Mahira Ramića hafizom Časnog Kur'ana. 
 Završne džuzeve Kur'ana Mahir Ramić je proučio jučer u Begovoj džamiji u Sarajevu, pred Komisijom za hifz, ali i svojim muhafizom Arminom Abazom, te prof. Seidom Eminovićem i članovima Sekcije hifza Karađoz-begove medrese. 
 Učenik Mahir Ramić se najčasnijom titulom koju čovjek može za ovodunjalučkog života dostići – titulom hafiza Časnog Kur'ana okitio u 17-oj godini života! 
 Hafizu Mahiru Ramiću i njegovom muhafizu kurra-hafizu prof. Arminu Abazi, koji je uložio poseban trud i zalaganje u oživljavanju Sekcije hifza i pripremi ovog učenika za polaganje hifza, Kolektiv Karađoz-begove medrese najiskrenije čestita na postignutom uspjehu i mubareku koji su Kolektivu najstarije odgojno-obrazovne ustanove u Hercegovini mogli donijeti!