Sportski susreti učenika medresa, poznatiji pod imenom Medresijada, održani su 30. aprila i 1. maja 2011. godine u gradu Cazinu, gdje je za 160. učesnika domaćin bila „Džemaluddin Čaušević“ medresa. Ovogodišnji Sportski susreti bili su 12. po redu, a prvi su, podsjećanja radi, održani 1998. godine. Organizator Susreta je Odbor za sport Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini. Na 12. Sportskim susretima učešće su uzeli, uz šest drugih, i učenici naše – Karađoz-begove medrese.Svečano otvaranje manifestacije održano je u subotu, 30. aprila tekuće godine, ispred medrese „Džemaluddin Čaušević“ u Cazinu, poslije kojeg se pristupilo takmičenju u atletskim disciplinama, bacanju kugle i skoku u dalj, što se održavalo na stadionu FK „Krajina“. 
Pored ovih disciplina, učenici medresa su se takmičili i u fudbalu, košarci, stonom tenisu, te šahu.
 U prvom danu mjeseca maja odigrane su finalne utakmice, utakmice za treće mjesto, održana dodjela medalja, te svečano zatvaranje Sportskih susreta. 
Učenici Karađoz-begove medrese na ovogodišnjoj Medresijadi zauzeli su treće mjesto u fudbalu, a pojedinačno su određeni učenici izborili pobjede ili druga nagrađena mjesta u svojim disciplinama. 
 Tako je maturant Ahmed Nasić osvojio 1. mjesto u skoku u dalj, a u bacanju kugle učenik drugog razreda Jasmin Smajić osvojio je 2. mjesto. Uspjeh je postigao i učenik Adnan Zukić, osvojivši 3.mjesto u trčanju na stotinu metara. 
Ekipu učenika Karađoz-begove medrese na ovogodišnjim Sportskim susretima prevodili su Adnan Dizdarević, prof. Tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te prof. Elmedin Ljevo. 
 Na uspjesima, kako cjelokupnoj ekipi, na čelu sa ovim profesorima, tako i nagrađenim pojedincima iz naše škole, čestitamo, uz želju da nas i dalje obraduju pozitivnim rezultatima, nagradama!