Rijaset IZ u Bosni i Hercegovini organizator je takmičenja između učenika šest bh. medresa i medrese „Gazi Isa-beg“ iz Novog Pazara, te Islamske gimnazije „Dr Ahmed Smajlović“ iz Zagreba. Rijaset takmičenja provodi iz nastavnih predmeta: Bosanski jezik, Arapski jezik i Engleski jezik.I ovog puta organizovao je takmičenja i to u mjesecu aprilu tekuće godine. Naši učenici uzeli su učešće na takmičenjima iz predmeta: Arapski jezik i Bosanski jezik. Za naredni period očekuje se i takmičenje iz Engleskog jezika. 
Na takmičenju iz Arapskog jezika učenici: Minel Jazvin, Rijad Guja i Jusuf Bećoja, predvođeni prof. Aidom Tulekom, zauzeli su četvrto mjesto, a takmičenje je održano u „Gazi Husrev-begovoj medresi“ u Sarajevu. 
Na takmičenje iz Bosanskog jezika u „Džemaluddin Čaušević“ medresu u Cazin putovali su učenici: Adin Hujdur, Azra Osmanović i Rijad Guja, na čelu sa prof. Harunom Macićem. Tamo su zauzeli drugo mjesto i zajedno s ekipom takmičara iz Arapskog jezika Karađoz-begovoj medresi donijeli odlične rezultate sa ovogodišnjih takmičenja. 
Kolektiv Karađoz-begove medrese čestita učenicima i njihovim profesorima na postignutim rezultatima i želi da i dalje stjecanje i širenje znanja bude njihova glavna preokupacija!