Danas je u prostorijama Internata Karađoz-begove medrese održan kvalifikacioni krug kviza „Stazama Resulullaha“ , u kojem su učešće uzeli učenici 19 osnovnih škola Hercegovačko-neretvanskog kantona. Kviz „Stazama Resulullaha“ Karađoz-begova medresa ove godine organizuje po šesti put, što prerasta u tradiciju ove najstarije odgojno-obrazovne ustanove u Hercegovini - da pri kraju školske godine u svojim prostorijama okuplja osnovce koji zajedno koračaju stazama Poslanika islama, učeći nova i ponavljajući stečena znanja o Kruni poslanstva.Program dočeka zvanica i kazivanja uputstava takmičarima otpočeo je u mesdžidu Internata Medrese, gdje je, najprije, ašare proučio maturant Jusuf Bećoja, te selame ispred učenika Medrese uputio Rijad Guja, predsjednik razredne zajednice maturanata, a prije četiri godine bio je i jedan od takmičara kviza „Stazama Resulullaha“. 
Uvodnu riječ okupljenim vjeroučiteljima i učenicima kazala je prof. Merjem Muratović-Šuta, razrednica ovogodišnjih maturantica, te Ramiz Kajan, pedagog škole. 
Pojedinosti o pravilima kviza objasnio je prof. Armin Abaza, nakon čega se i otpočelo sa pismenim rješavanjem pitanja zadatih u ovogodišnjem kvalifikacionom krugu. 
Nakon odrađenog pismenog dijela, učenici i vjeroučitelji su se zaputili ka centru grada Mostara, kako bi oni koji su po prvi put u gradu na Neretvi, vidjeli njegove znamenitosti i prošetali se njegovim ulicama. 
Pri povratku iz grada, a dok je komisija bodovala testove, učenici su se okrijepili i nahranili u restoranu Medrese, a potom i pristupili objavljivanju rezultata kvalifikacionog kruga kviza. 
U finale su prošli sljedeći učenici: Adna Pobrić , Amina Razić, Amina Žujo – predstavnice „VI osnovne škole“ Mostar, Almedin Bajramović – Osnovna škola „Vrapčići“, Edna Voloder – Osnovna škola „Mustafa Ejubović – Šejh Jujo“, Amina Džiho, Vahida Golić – Osnovna škola „Gnojnice“ i Merima Bašić – Osnovna škola „Stjepan Radić“ Duvno.
Finale je zakazano za 5.mart tekuće godine, a Organizatori kviza upućuje čestitke svim finalistima i njihovim vjeroučiteljima.