Nova školska godina u Karađoz-begovoj medresi počinje 2. septembra 2019. godine.  Nastava će, kao i prethodnih godina, počinjati u 7.30 sati. 

Upis i prijem učenika i učenica u Internat vršit će se 1. septembra 2019. godine, od 10 sati. Svi učenici su dužni upis u novu školsku godinu izvršiti u navedenom terminu. Prijem učenika i učenica u Internat izvršit će razredni odgajatelji i odgajateljice. 

Roditeljski sastanak za I, II i III razred (sva odjeljenja) održat će se istog dana (1.9.2019.), sa početkom u 11 h. 
 
Roditeljskom sastanku dužni su prisustvovati i roditelji učenika iz Mostara i okoline, a i roditelji koji su to u mogućnosti, a dolaze iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine.  

Posebno su roditeljskom sastanku dužni prisustvovati roditelji učenika prvih razreda, kako bi odmah na početku nove školske godine dobili sve potrebne informacije o školovanju svoje djece u Karađoz-begovoj medresi.    

Učenici II, III i IV razreda dužni su izmiriti materijalne obaveze iz prethodne školske godine  prema Medresi, zaključno sa 1. septembrom 2019. godine. 
  

Informacije radi za učenike i učenice prvih razreda: Karađoz-begova medresa se nalazi na samom ulazu u Mostar, Sjeverni logor bb, Univerzitetski kampus! Telefon: 036/550-920.  

Svim učenicima i učenicama želimo hairli i uspješnu školsku 2019/2020. godinu!   

Dobro nam došli!