Direktor Karađoz-begove medrese, profesor hafiz Aid Tulek, održao je jučer, 21. juna 2019. godine, hutbu i predvodio džuma-namaz na Musalli u Memorijalnom centru Potočari.

Hutbu je održao u svojstvu gostujućeg hatiba, a to je aktivnost koja se kao takva realizuje u Memorijalnom centru Potočari od mjeseca aprila, pa do kraja septembra, kada kao hatibi gostuju eminentna imena, alimi, direktori bh. medresa.

Profesor Tulek je hutbu posvetio šehidima, njihovom značaju za sve nas, te je govorio o emanetu vjere, domovine i naše tradicije. Pored džematlija sa područja Medžlisa IZ-e Srebrenica, džuma-namazu prisustvovali su i članovi Mreže mladih Muftijstva mostarskog, među kojima su bili i učenici Karađoz-begove medrese.

Mlade su na putu do Srebrenice, te u obilasku Memorijalnog centra u Potočarima, predvodili Aldin Hero i Mirza Bašić, diplomanti Karađoz-begove medrese, a danas aktivni članovi Info-servisa za mlade Medžlisa IZ-e Mostar.

Članovi Mreže mladih Muftijstva mostarskog susreli su se sa članovima Mreže mladih Srebrenice. Nakon Srebrenice, posjetili su i znamenitosti Sarajeva, a to je bio dio nagradnog putovanja i vid zahvale za ramazanske aktivnosti koje su mladi Muftijstva mostarskog priredili u Mostaru, ali i drugim hercegovačkim gradovima.

Direktor Karađoz-begove medrese je posjetio vakufsku fabriku Medžlisa IZ-e Srebrenica, te prisustvovao sastanku sa Faruk ef. Hasanovićem, predsjednikom navedenog medžlisa.

Razgovarano je o aktivnostima Medžlisa IZ-e Srebrenica i Karađoz-begove medrese, te su dogovoreni i neki naredni koraci kao vid saradnje. Profesor Tulek je pozvao predstavnike i mlade Medžlisa IZ-e Srebrenica u posjetu Karađoz-begovoj medresi i Mostaru.