Karađoz-begova medresa je pri kraju još jedne nastavne godine organizovala izlete za sve svoje učenike i učenice. Izleti su realizovani u subotu, 8. juna 2019. godine.

Shodno odluci Nastavničkog vijeća, učenici prvog razreda posjetili su određene gradove Hercegovine. Obišli su Počitelj, Čapljinu i Stolac, te se upoznali sa znamenitostima navedenih gradova. Dio dana proveli su i u Mogorjelu, jedinstvenom arheološkom spomeniku iz rimskog doba, družeći se, igrajući fudbal i sl. Izlet za učenike prvog razreda realizovan je uz razrednike: Meadina Mrndžića, Lejlu Mušić i Suada Mujakića.

Učenici drugog razreda istog dana posjetili su Srebrenicu, odnosno Memorijalni centar u Potočarima. Prisustvovali su času historije o srebreničkom genocidu, koji im je održan u prostoru Memorijalnog centra. Pri povratku u Mostar, učenici drugog razreda posjetili su i glavni grad naše domovine. Putovanje je realizovano uz razrednike: Armina Abazu, Merjem Muratović-Šuta i Smaju Čolakovića.

Učenici trećeg razreda su tokom subotnjeg dana boravili nadomak Mostara, na prelijepom Ruištu. Proveli su jedan nezaboravan generacijski dan u prirodi koju nudi Ruište, uz sve svoje karakteristike. U njihovoj pratnji bili su razrednici: Šefko Tinjak, Ramiza Bandić-Kafadar i Aldin Boškailo.

Bili su to izleti i putovanja za učenike i učenice Karađoz-begove medrese koja se, shodno odluci menadžmenta Škole, ali i Nastavničkog vijeća, provode u toku jedne školske godine.