Predstavnici Karađoz-begove medrese su pri kraju mjeseca ramazana upriličili posjetu i Medžlisu Islamske zajednice Gacko.

U Gacku su se susreli sa Sadet ef. Bilalićem, glavnim imamom Medžlisa IZ-e Gacko, te zajednički iftarili sa džematlijama koje su tu noć boravile u Gacku na iftaru i teravih-namazu.
Delegaciju naše škole činili su prof. hfz. Aid Tulek, direktor Medrese, profesor Suad Mujakić i sekretar Almir Potur.

Uz ovu posjetu, profesori Karađoz-begove medrese su tokom ramazana obilazili i džemate Medžlisa Islamske zajednice Mostar, medžlisa na čijem prostoru i djeluje Karađoz-begova medresa.

Naši profesori su posjetili preko 50 džemata Medžlisa Islamske zajednice Mostar, održali ramazanska predavanja ili bili dio mevludskih svečanosti koje su organizovane u džematima. Bili su dio i centralnih mevludskih svečanosti za mubarek noći Lejletu-l-bedr i Lejletu-l-kadr na području navedenog medžlisa, te predvodnici klanjanja noćnog namaza organizovanog u mubarek noćima.

Profesorice Karađoz-begove medrese su, također, održale veliki broj ramazanskih predavanja, kao i organizovale zajedničke iftare za žene sa područja Muftijstva mostarskog, te bile dio svih ramazanskih aktivnosti koje su se priređivane u našem gradu, ali i šire.

Na taj način je, kroz svakodnevne ramazanske aktivnosti svojih profesora, profesorica, te učenika i učenica, koji su obavljali ramazansku praksu u džematima, Karađoz-begova medresa dala doprinos ramazanskim aktivnostima svih medžlisa koji djeluju na nivou Muftijstva mostarskog.