Pedagoški zavod Mostar je danas, 29. maja 2019. godine, uručio nagrade i priznanja najuspješnijim učenicima i školama u školskoj 2018/2019. godini.

Među nagrađenima nalazi se i Karađoz-begova medresa, koja svesrdno pomaže organizaciju kantonalnih takmičenja i čiji učenici i učenice ostvaruju zapažene rezultate na svim poljima.
Karađoz-begova medresa je dobila zahvalnicu za uspješnu saradnju sa Pedagoškim zavodom Mostar, te za doprinos unapređenju odgojno-obrazovnog rada u tekućoj školskoj godini.

Benjamin Cero, učenik trećeg razreda, dobio je Pohvalu za postignute zapažene rezultate u školskoj 2018/2019. godini, jer je osvojio zlatnu medalju na internacionalnom takmičenju iz predmeta Engleski jezik, a koje je održano u Sarajevu. Zahvalnice je, u ime nagrađenih, preuzela profesorica Harisa Ćukle.

Zahvalnicu za uspješnu saradnju i doprinos unapređenju odgojno-obrazovnog rada u tekućoj školskoj godini dobio je i profesor Meadin Mrndžić.

Uz dodjelu nagrada Pedagoškog zavoda Mostar, danas je i Sportski savez Grada Mostara uručio nagrade najboljim sportskim ekipama i školama.
Karađoz-begovoj medresi su pripale nagrade za osvojeno 1. mjesto na Malonogometnom takmičenju učenika srednjih škola Grada Mostara, za osvojeno 2. mjesto na Odbojkaškom takmičenju učenika srednjih škola Grada Mostara i za osvojeno 3. mjesto na Atletskom takmičenju učenika srednjih škola Grada Mostara.

Za sva takmičenja naše sportske momke pripremali su profesori Adnan Dizdarević i Ernad Čajdin. Nagrade je u ime Karađoz-begove medrese na današnjoj svečanosti  preuzeo mr. Adnan Dizdarević.

Čestitamo našim učenicima i profesorima na postignutim uspjesima i nagradama!