Karađoz-begova medresa je proteklih ramazanskih noći organizovala dva zajednička iftara.

Jedan iftar organizovan je za vjeroučitelje osnovnih škola našeg grada, a njime se htjela iskazati zahvalnost vjeroučiteljima za požrtvovanost u radu na polju predmeta Islamska vjeronauka, ali i za doprinos radu Karađoz-begove medrese. Taj doprinos evidentan je svih proteklih godina, a najviše je vidljiv kroz usmjeravanje učenika iz osnovnih škola u Karađoz-begovu medresu.

Iftaru su ispred domaćina, a koji je priređen 23. maja 2019. godine, prisustvovali profesori Harisa Ćukle, Suljo Cikotić, Suad Mujakić i sekretar Almir Potur, a uz vjeroučitelje iftaru je prisustvovao i dr. Ahmed Husić, savjetnik za Islamsku vjeronauku u Pedagoškom zavodu Mostar.  

Karađoz-begova medresa je u utorak, 28. maja 2019. godine, organizovala i omladinski iftar. Iftar je priređen za članove Info-servisa za mlade Medžlisa Islamske zajednice Mostar, učenike prvog, drugog i trećeg razreda Karađoz-begove medrese, te za ovogodišnje medresanske maturante i maturantice. Ispred domaćina iftaru su prisustvovali i profesori Emina Vujinović-Mehremić i Meadin Mrndžić. 

Iftar je priređen u restoranu Karađoz-begove medrese, a prisustvovalo mu je preko stotinu mladih. Nakon zajedničkog iftara mladi su obavili akšam-namaz u atriju Medrese, poslije čega je uslijedilo omladinsko druženje.

Bila je to prilika da mladost okupljena oko Info-servisa za mlade i mladost Karađoz-begove medrese, nakon svih ramazanskih aktivnosti i programa koje su priredili, zajednički iftare i na taj način podijele radost ramazanskih dana i noći.

„Hvala vam za predivan iftar. Ovo je, zaista, jedno prelijepo okupljanje u Karađoz-begovoj medresi i druženje koje smo mogli imati u ovom ramazanu. Sve pohvale za organizaciju i hvala Karađoz-begovoj medresi na priređenom iftaru“ – poručili su mladi okupljeni oko Info-servisa za mlade Medžlisa IZ-e Mostar, koji su u toj ramazanskoj noći bili gosti učenicima Karađoz-begove medrese.