Nastavljajući ramazanske posjete, profesori Karađoz-begove medrese su upriličili posjetu i Medžlisu Islamske zajednice Jablanica, 23. maja 2019. godine. Tom prilikom susreli su se sa Ekrem ef. Hodžićem, glavnim imamom, Ramizom Zahirovićem, predsjednikom Izvršnog odbora, te sa imamima Medžlisa IZ-e Jablanica.  

„Drago mi je što smo se i ove godine okupili ovdje u Jablanici, gdje su zajedno imami ovog medžlisa i profesori Karađoz-begove medrese. Tu smo kako bismo i u ovom mubarek ramazanu podijelili sa našim džematlijama radost ovog mubarek mjeseca i kroz ove posjete i dalje radili na međuljudskom i međubratskom zbližavanju. Ja se zahvaljujem profesorima Medrese za dolazak i što će i na ovaj način učiniti mubarek ramazan ljepšim džematlijama Medžlisa IZ-e Jablanica“ – poručio je Ekrem ef. Hodžić.  


Nakon zajedničkog iftara profesori Medrese su posjetili određene jablaničke džemate, te održali ramazanske vazove.
Tako je profesor kurra-hafiz Armin Abaza posjetio džemat „Glogošnica“, profesor hafiz Emin Tucović džemat „Donja Jablanica“, profesor Nazif Garib džemat „Kolonija“, profesor Šefko Tinjak džemat Podbreške džamije, profesor Muhamed Purišević Čaršijsku džamiju u Jablanici, a profesor Meadin Mrndžić džemat „Ostrožac“.

U svojim obraćanjima profesori Medrese su zahvalili džematlijama na podršci koju pružaju u radu Karađoz-begovoj medresi  kroz akciju kurbana, prikupljanja poljoprivrednih proizvoda i slične akcije, te su govorili i o blagodatima ramazana i značajnosti posljednje trećine mubarek mjeseca.