U okviru ramazanskih posjeta, upriličena je i posjeta Medžlisu Islamske zajednice Glamoč. Posjeta je realizovana u petak, 17. maja 2019. godine, od strane profesora hafiza Aida Tuleka, direktora Karađoz-begove medrese i profesora Meadina Mrndžića.

U Gradskoj džamiji u Glamoču drugog petka u mjesecu ramazanu 1440. hidžretske godine hutbu je održao i predvodio džuma-namaz direktor Karađoz-begove medrese, koji je u drugoj ramazanskoj hutbi govorio o blagodatima mjeseca ramazana,  vrijednostima ovog mubarek mjeseca,  te se zahvalio džematlijama Medžlisa Islamske zajednice Glamoč na podršci koju pružaju radu Karađoz-begove medrese.

Nakon džuma-namaza upriličena je i dodjela zahvalnica džematlijama koji su podržali Medresinu akciju prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode. Zahvalnice su uručili Muhamed ef. Dragolovčanin, glavni imam Medžlisa IZ-e Glamoč, Arif Kovačević, predsjednik Izvršnog odbora navedenog medžlisa, te prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese.

Prilikom dodjele zahvalnica  glavni imam Medžlisa IZ-e Glamoč je rekao: „Hvala Karađoz-begovoj medresi, hvala direktoru i profesorima Medrese koji nas svake godine obiđu, iskažu riječi podrške i riječi koje će nam omogućiti da lakše koračamo svim ovim polutamnim i tmurnim vremenima, posebno na ovim prostorima. Osjećamo se puno jače i bolje jer znamo da imamo prijatelje uza se, jer znamo da imamo ljude koji misle na nas i koji sve naše i probleme, ali i i naše pobjede dijele zajedno sa nama. Kada je u pitanju saradnja sa Medresom i akcije koje provodimo zajedno, mi to pokušavamo da uradimo kvalitetno i na što bolji način. To ćemo raditi i narednih godina, akoBogda, i biti uz Karađoz-begovu medresu, podržavajući njen rad.“
 

Direktor Karađoz-begove medrese je poručio: „Ja vam se želim zahvaliti, drage džematlije, u ime svih uposlenika i učenika Medrese. Ovaj vaš doprinos nije nikako mali. Ovo je ogroman doprinos i za nas je to jako velika pomoć, odnosno pomoć u ishrani naših učenika. Drago mi je da su ovaj vaš doprinos prepoznale i veće instance, poput Muftije mostarskog i Reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH, te je vaš glavni imam imao priliku prisustvovati prijemu kod našeg Reisu-l-uleme povodom uspješno sprovedene akcije za prikupljanje poljoprivrednih proizvoda.“


Tokom posjete Glamoču delegacija Medrese je obišla i novoizgrađeni objekat Medžlisa Islamske zajednice Glamoč,  odnosno Poslovno-edukativni centar, čije otvorenje je predviđeno za juli tekuće godine.
Novoizgrađeni objekat sadrži sportsko-rekreativni dio (teretana, fitnes), edukativni dio (konferencijska i multimedijalna sala, biblioteka, kancelarije), halal restoran, 3 apartmana i 8 soba, te će njegovo otvorenje doprinijeti razvoju Glamoča i napretka života Bošnjaka na tim prostorima, kako su istakli predstavnici Medžlisa IZ-e Glamoč.

Zahvaljujemo glavnom imamu, predsjedniku Medžlisa i džematlijama na gostoprimstvu tokom posjete, te podršci koju pružaju Karađoz-begovoj medresi u njenom radu.