Profesori Karađoz-begove medrese su u srijedu, 15. maja 2019. godine, posjetili Medžlis Islamske zajednice Konjic. Posjeta je realizovana u sklopu redovnih ramazanskih obilazaka naših medžlisa, koji se sprovode već 19 godina na području Muftijstva mostarskog.

Domaćin profesorima Karađoz-begove medrese bili su Refik ef. Delić, glavni imam Medžlisa IZ-e Konjic, te imami navedenog medžlisa.
Nakon zajedničkog iftara, profesori naše škole su teravih-namaz klanjali u konjičkim džamijama, te održali ramazanska predavanja. Tako je profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrse, održao predavanje u džematu „Gornje Polje“, sekretar Almir Potur u džematu „Lisičići“, profesor Meadin Mrndžić u džamiji na Vardi, profesor Smajo Čolaković u Repovačkoj džamiji, profesor Šefko Tinjak u Tekijskoj džamiji, profesor Suljo Cikotić u Čaršijskoj džamiji, profesor kurra-hafiz Armin Abaza u Gradskoj džamiji, profesor hafiz Emin Tucović u džematu Prkanj, dok je profesor Muhamed Purišević boravio u džematu Glavičine.

Kroz svoja obraćanja, profesori Medrese su zahvalili džematlijama, imamima i glavnom imamu Medžlisa IZ-e Konjic na svesrdnoj podršci u radu Karađoz-begove medrese svih proteklih godina, a koja se odvijala kroz akciju kurbana, sakupljanje poljoprivrednih proizvoda i slične akcije, te su govorili o blagodatima mubarek mjeseca ramazana.

Zahvaljujemo Medžlisu IZ-e Konjic, na čelu sa glavnim imamom, na gostoprimstvu i realizaciji posjete profesora Karađoz-begove medrese navedenom medžlisu i ove godine.