Profesori Karađoz-begove medrese su, 13. maja 2019. godine, nastavili sa realizacijom svojih ramazanskih aktivnosti.
Osmog dana ramazana 1440. hidžretske godine posjetili su Medžlis IZ-e Livno i Medžlis IZ-e Tomislavgrad. Zajednički su iftarili sa glavnim imamima i imamima navedenih medžlisa, te posjetili određene džemate u kojima su se susreli sa džematlijama, našim vrijednim Bošnjacima Livna i Tomislavgrada, te održali ramazanska predavanja.

Domaćini u Livnu bili su Mahir ef. Kevrić, glavni imam Medžlisa IZ-e Livno i Samir Đonlagić, imam džemata „Guber“ i diplomant Karađoz-begove medrese. Profesori Medrese su u Livnu posjetili sljedeće džemate i održali predavanja u njima: profesor Smajo Čolaković - džamija „Lala-pašina“ na Begluku, profesor Nazif Garib - džamija Ćurčinica, profesor kurra-hafiz Armin Abaza - džamija Hadži Ahmeda Dukatara na Topovima, te profesor Meadin Mrndžić - džamija u Guberu.

Istu večer na području Medžlisa IZ-e Tomislavgrad boravili su, također, profesori Karađoz-begove medrese, te su nakon zajedničkog iftara sa glavnim imamom i imamima tog medžlisa, posjetili određene džemate, te održali predavanja. Tom prilikom, profesor Muhamed Purišević boravio je u džematu Omerovići, profesor Šefko Tinjak u džematu Oplećani, profesor hafiz Emin Tucović u džematu Mokronoge, a profesor Suljo Cikotić u gradskoj džamiji u Tomislavgradu.
Domaćin u Tomislavgradu bio je Amer ef. Jugo, glavni imam Medžlisa IZ-e Tomislavgrad, te imami navedenog medžlisa.

Bila je to prilika da se, između ostalog, profesori naše škole zahvale vrijednim Bošnjacima, glavnim imamima  i imamima Livna i Tomislavgrada na dugogodišnjoj podršci radu Karađoz-begove medrese, te ujedno i predstave njene određene aktivnosti, kao i aktivnosti oko upisa nove generacije softa.

Naredna posjeta naših profesora jeste u srijedu, 15. maja 2019. godine, Medžlisu Islamske zajednice Konjic.