Kako je to tradicija u Karađoz-begovoj medresi, i ove godine su učenici trećeg razreda priredili „Oproštajno sijelo“ za maturante i maturantice. Oproštajno sijelo održano je u atriju naše škole, 4. aprila 2019. godine, a otpočelo je učenjem odlomka Časnog Kur'ana.

Sijelu su prisustvovali razrednici i razredni odgajatelji maturanata, te profesori i odgajatelji. U toku sijela učenici trećeg razreda predstavili su se određenim skečom, te izvođenjem medresanskih kasida, ali i čitanjem stihova o maturantima i maturanticama 374. generacije Karađoz-begove medrese.

Organizovan je, već treću godinu zaredom, i izbor „Moj maturant/ica“, na kojem su učenici i svi uposleni u Medresi mogli izabrati maturanta i maturanticu koji su se svojom pozitivnošću istakli tokom medresanskog školovanja. Najboljim maturantom proglašen je Izet Beširović, a najboljom maturanticom hafiza Ajla Tipura.

Na kraju programa pročitano je i oproštajno pismo, nakon čega je uslijedilo i sijelo u Internatu Karađoz-begove medrese.

Foto: Irfan Ćosić i Hajrullah Ćeman