Članovi i članice Novinarske sekcije Karađoz-begove medrese, predvođeni rukovodiocem sekcije profesorom Meadinom Mrndžićem, danas su, 25. februara 2019. godine, posjetili City televiziju. Posjeta je upriličena kao izraz saradnje naše škole i City televizije – medija koji godinama promoviše i podržava rad Karađoz-begove medrese.

Članovi i članice Novinarske sekcije, njih četrdesetak, imali su priliku upoznati se sa novinarskim radom na televiziji, pripremom i realizacijom određenih priloga i emisije „Ritam dana“, koju City TV emituje svakim radnim danom u 18 sati.

Naši učenici su se, tokom posjete, našli i u ulozi novinara i voditelja, te su odradili određene novinarske zadatke o kojima su učili na časovima Novinarske sekcije. Praktično su vidjeli kako se priprema jedna televizijska emisija, te kako se pripremaju prilozi za emisiju, kao i kako se ti prilozi montiraju. Tokom posjete naši domaćini su rado odgovarali na pitanja učenika i učenica, te su im i na taj način približili novinarski posao. O svojim novinarskim iskustvima govorili su im Saudina Mrndžić, Belma Baralija, Feđa Ibrulj i Samra Tufek.

Ova posjeta je bila vrlo značajna za članove i članice Novinarske sekcije, što su istakli i u svojim izjavama za City televiziju, a koje će biti emotivane u emisiji „Ritam dana“ danas, 25.2.2019. godine, od 18 sati.  


Zahvaljujemo menadžmentu City televizije koji se odazvao našem pozivu i rado prihvatio ideju da učenici Karađoz-begove medrese posjete prostorije ovog medija, te svim uposlenicima koji su bili odlični domaćini!

Foto: Ajdin Čelić i Tarik Buljubašić