Karađoz-begova medresa i ove godine različitim sadržajima obilježava Svjetski dan hidžaba. Tačno 1. februara tekuće godine, kada se i obilježava Svjetski dan hidžaba, naši maturanti su odlučili darivati sve učenice, profesorice i ostale uposlenice Karađoz-begove medrese određenim hedijama.

Zajedno su tu akciju, kao i izradu panoa u povodu Svjetskog dana hidžaba, pripremili maturanti i maturantice 374. generacije Karađoz-begove medrese, predvođeni profesoricama Eminom Vujinović-Mehremić i Ilhamom Puce-Hondo. Cjelokupnu akciju podržao je menadžment naše škole, a akcijom se želi ukazati na značaj hidžaba, odnosno ljepotu lica uobličenih mahramom.

Ovakve aktivnosti već su tradicionalne u Karađoz-begovoj medresi, a profesorice koje su pomogle u realizaciji ove akcije ističu da su sretne i zadovoljne što ima veliki broj učenica koje su svoje lice uobličile mahramom i što tako hode kroz život.

Obilježavanje Svjetskog dana hidžaba u Karađoz-begovoj medresi se nastavlja i u ponedjeljak, 4. februara 2019. godine, kada će u atriju naše škole, sa početkom u 19.30 sati, biti održano predavanje o značaju hidžaba koje će održati doc. dr. Irma Đidelija sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“, dok će Hor Karađoz-begove medrese ilahijama i kasidama upotpuniti ovaj događaj.

Foto: Merzuk Bećirović