Učenici i učenice Karađoz-begove medrese, koji su uspješno savladali dvogodišnji Acces program, imali su priliku 15. decembra 2018. godine prisustvovati svečanosti dodjele diploma za uspješno savladan program učenja naprednog engleskog jezika.

Svečanost je održana u sali Hotela „Holiday“ u Sarajevu, a našim učenicima i učenicima dodjeljeni su certifikati od Američke ambasade u BiH, koja implementira projekat Access programa u bh. medresama, ali i pojedinim drugim školama u našoj domovini.
Učenike je na svečanosti predvodila mr. Lejla Moćević-Mezit, profesorica engleskog jezika u Karađoz-begovoj medresi i rukovodilac Access programa.

Diplome i certifikate dobilo je ukupno 180 polaznika iz četiri medrese i tri srednje škole iz Travnika i Stoca. Diplome i certifikati uručeni su učenicima Karađoz-begove medrese, Medrese „Džemaludin ef. Čaušević“, Behram-begove medrese i Gazi Husrev-begove medrese, te učenicima Mješovite srednje škole Travnik, Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ i Srednje škole Stolac.

Od učenika Karađoz-begove medrese, njih dvadeset i troje je dobilo cerfitikate o uspješno završenom Access programu, a oni su: Jusuf Buljubašić, Amar Hrgić, Afan Hrgić, Enes Hodžić, Said Keskin, Amna Alam, Zijada Čolak, Elma Landžo, Ismail Pintul, Ibrahim Redžović, Faris Hasić, Mirza Tojaga, Mirnes Maksumić, Omar Zukanović, Tarik Zlomužica, Safije Jašari, Rejhana Pobrić, Ilma Puce, Samira Boloban, Belkisa Čolaković, hfz. Ajla Tipura, Merjem Jelovac i Ilma Motika.

Čestitamo našim učenicima na uspješno okončanom programu učenja naprednog engleskog jezika!