Koncertom ilahija i kasida održanim u Narodnom pozorištu Mostar, 8. decembra 2018. godine, svečano je zatvorena rebiu-l-evvelska manifestacija „Uzor si mi, Poslaniče“, kojom je Mostar odisao proteklih mjesec dana.
Manifestacija je bila organizovana u povodu obilježavanja mjeseca rođenja Muhammeda, a.s., a ponudila je dvadeset sadržaja.

Na završnoj svečanosti manifestacije noć za pamćenje ponudili su, kroz ljepotu ilahije i kaside, horovi: El-Kamer, Mostarske kiše, Misbah, Sejfullah, Hor Mreže mladih Muftijstva mostarskog – „Zambak“, Hor Karađoz-begove medrese, te solisti: Adnan Pajević, Anela Husković, Zerina Rahimić, Minela Mešukić i Muhamed Mujkić, diplomant Karađoz-begove medrese.

U najljepšim ilahijama i kasidama o Poslaniku, a.s., uživala je mnogobrojna mostarska publika, koja je Narodno pozorište napunila do posljednjeg mjesta. Hor Karađoz-begove medrese predstavio se kasidama „Ahmede, Muhammede“ i „Uzor si meni, Poslaniče“ – kasidom koja je bila himna rebiu-l-evvelske manifestacije. Solistice su bile Sara Mezit i Hedija Rabijić.  

Podsjećanje na ličnost i misiju Poslanika čovječanstva tokom mjeseca rebiu-l-evvela u Mostaru priredio je Medžlis IZ-e Mostar, kao organizator manifestacije, te kao suorganizatori: Karađoz-begova medresa, Centar za učenje Kur'ana, Kulturno-edukativni centar „Sehara“, Info-servis za mlade, Mreža mladih Muftijstva mostarskog i Odjel za brak i porodicu.

Foto: Muhamed Arifović