Jedanaesti po redu Festival ilahija i kasida u Gornjem Vakufu održava se ovog   vikenda.  Festival je u proteklim godinama izrastao u jednu veliku i nadaleko prepoznatljivu manifestaciju koju ima grad Gornji Vakuf. 

Ovogodišnji festival sastoji se od dvije večeri – revijalne i takmičarske, a na prvoj je – revijalnoj, 30. novembra 2018. godine, nastupio Hor Karađoz-begove medrese. Organizator Festivala  je BZK „Preporod“ Gornji Vakuf, koji je i ove godine odličan domaćin i organizator, a koji se potrudio da okupi horove iz svih krajeva BiH, ali i iz drugih država.

Hor Karađoz-begove medrese se u velikoj sali Centra za obrazovanje i kulturu u Gornjem Vakufu mnogobrojnoj publici predstavio kasidama „Softe“ i „Šamije“. Solisti su bili Hedija Rabijić i Saima Kovačević. Organizatori festivala su, kao znak zahvalnosti, dodjelili i zahvalnicu Karađoz-begovoj medresi za učestvovanje i podršku Festivalu ilahija i kasida. 

Prelijepa novembarska noć, uz odlične domaćine i njihovo gostoprimstvo, ostavila je poseban pečat na članove i članice našeg hora, kao i druženje sa ostalim učesnicima.
Posebno druženje hor naše škole imao je sa Horom „Stambol“ iz Novog Pazara, koji je posjetio našu školu u subotu, 1. decembra 2018. godine, gdje je druženje dodatno nastavljeno i nakon Festivala ilahija i kasida.

Foto: Jasmin Kovačević