U četvrtak  je, 29. novembra 2018. godine, održano i treće predavanje u okviru ciklusa predavanja „Poslanik, a.s., u priči“. Inače, ovaj ciklus predavanja održava se svakog četvrtka mjeseca rebiu-l-evvela, a u sklopu manifestacije „Uzor si mi, Poslaniče“. 

Program je održan u atriju Karađoz-begove medrese, a otpočeo je odlomkom Časnog Kur'ana kojeg je proučio Nermin Ćehić, učenik naše škole. Predavač je bila mr. Hfz. Lejla Boškailo-Obradović, profesorica u Karađoz-begovoj medresi.
Profesorica Boškailo-Obradović je održala jako zanimljivo predavanje, podsjetivši sve prisutne na ashabe Muhammeda, a.s., te je kroz poučne priče o određenim ashabima upoznale prisutne sa tim kakav je odnos imao Poslanik prema svojim ashabima i kako je uvijek na lijep i poučan način pristupao njima, pa čak i onda kada ih je trebao kritikovati ili naružiti zbog nekog postupka.

„Ja sam pripremila nekoliko priča upravo o tome kakav je odnos Muhammed, a.s., imao prema mladim ljudima. Odabrala sam priče o odnosu Muhammeda, a.s., prema vašim vršnjacima, tako da možemo večeras izvući pouku iz tih priča na način da je Muhammed, a.s., znao put da svačijeg srca. Da Muhammed, a.s., zna način kako će bilo kome dostaviti te vječne apsolutne istine“ – poručila je mr. Boškailo-Obradović.

Program je, izvođenjem ilahija i kasida, upotpunio Hor Karađoz-begove medrese, nakon čega je uslijedilo još jedno omladinsko druženje u atriju naše škole, druženje aktivista Info-servisa za mlade i učenika i učenica Karađoz-begove medrese.

Foto: Hajrullah Ćeman i Ammar Hr
gić