Sinoć je, 22. novembra 2018. godine, održano i drugo predavanje u okviru ciklusa predavanja „Poslanik, a.s., u priči“. Inače, ovaj ciklus predavanja održava se svakog četvrtka mjeseca rebiu-l-evvela, a u sklopu manifestacije „Uzor si mi, Poslaniče“.

Program je održan u atriju Karađoz-begove medrese, a otpočeo je odlomkom Časnog Kur'ana kojeg je proučio Afan Hrgić, učenik naše škole. Predavač je bio profesor Fejruz Abaza, koji je govorio o određenim osobinama Poslanika, a.s.  
Na osnovu primjera iz života Poslanika, a.s., profesor Abaza je približio ličnost i misiju Muhammeda, a.s., mladima.
Podučio je tim primjerima mlade načinu na koji će u svom životu slijediti Poslanika čovječanstva. Uputio ih je na nadu u Allahovu milost, nadu kojom će osigurati sebi bolje sutra.

„Ukoliko želimo da izgradimo nadu u bolje sutra, potrebna nam je pozitivnost u našim životima“ – poručio je profesor Fejruz Abaza.

Na nama je da ne dopustimo da nas pozitivnost i nada ne odvedu od realnosti u kojoj živimo, već da budemo realni, a uz to i ambiciozni, istakao je profesor Abaza.

Program je, izvođenjem ilahija i kasida, upotpunio Hor Mreže mladih Muftijstva mostarskog, nakon čega je uslijedilo još jedno omladinsko druženje u atriju naše škole, druženje aktivista Info-servisa za mlade i učenika i učenica Karađoz-begove medrese.

Foto: Haris Brkić