Ulična akcija podjele hadisa i poslastica pod nazivom „Volimo te, Miljeniče“ održana je danas, 19. novembra 2018. godine, po sedmi put u Mostaru. Akciju je prije sedam godina pokrenula Karađoz-begova medresa, da bi ove godine akcija bila realizovana u okviru manifestacije „Uzor si mi, Poslaniče“, a kojom se obilježava rođenje Muhammeda, a.s.

Darivanjem hadisima i poslasticama, mnogobrojne građane Mostara obradovali su učenici Karađoz-begove medrese, te aktivisti Info-servisa za mlade Medžlisa IZ-e Mostar.

Pored darivanja prolaznika ulicama Mostara, učenici Karađoz-begove medrese posjetili su i Muftijstvo mostarsko gdje ih je primio mr. Salem ef. Dedović, muftija mostarski, zajedno sa svojim saradnicima. Muftija mostarski se zahvalio učenicima Medrese na posjeti i čestitao na akciji koju sprovode, ujedno ih upoznavši sa radom Muftijstva mostarskog, te uposlenicima ove značajne institucije Islamske zajednice.

Nakon srdačnog prijema kod Muftije mostarskog, učenici su se uputili i u Kulturni centar „Kralj Fahd“, darovavši i uposlenike te ustanove.

Kao i prethodnih godina i ove je ulična akcija „Volimo te, Miljeniče“ izazvala posebnu radost među našim sugrađanima, koji su bili obradovani darovima, a posebno određenim hadisima Muhammeda, a.s., koje su sa zadovoljstvom čitali i uzimali pouku iz Poslanikovih poruka.  

Foto: Merzuk Bećirović