U organizaciji Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese danas je, 14. novembra 2018. godine, održan Humanitarni bazar u prostorijama škole. Na bazaru je bilo izloženo mnoštvo stvari. Brojni posjetioci mogli su kupovati odjeću, obuću, nakit, ukrasne predmete, knjige i igračke za djecu, te se osvježiti raznim napicima i poslasticama, koje su pripremile vrijedne ruke naših odgajateljica i članica Volonterske sekcije. 

Na Humanitarnom bazaru prikupljala su se sredstva za liječenje dječaka Emina Erdića, koji ima samo 11 godina, a obolio je od karcinoma pluća i medijastinuma.
Mnogobrojni naši sugrađani posjetili su današnji bazar u Karađoz-begovoj medresi i podržali ideju humanosti naših učenika i mr. Ilhame Puce-Hondo, profesorice koja rukovodi Volonterskom sekcijom. Veliki doprinos i podršku Humanitarnom bazaru dao je menadžment naše škole, ali i svi profesori i učenici, koji su svojim doprinosom i materijalnim sredstvima obezbijedili određeni iznos novca koji će dječaku Eminu Erdiću biti od pomoći pri liječenju.

Profesorica Ilhama Puce-Hondo zadovoljna je posjetom i srdačnošću svih onih koji su izdvojili svoja materijalna sredstva i podržali ideju Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese.

“Ovo je samo jedna od aktivnosti Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese. Mi na ovaj način još jednom pokazujemo našu humanost i nastojimo pomoći dječaku Eminu Erdiću kojem je svaka pomoć potrebna i dobrodošla. Ponosna sam na sve učenike i učenice Volonterske sekcije koji su vrijedno i marljivo radili na pripremi ovoga događaja, uložili su trud i vrijeme kako bismo prikupili što više sredstava za bolesnog dječaka Emina. Želimo učiniti jedno dobro djelo i spasiti jedan mladi život” – rekla je mr. Puce-Hondo.

Na Humanitarnom bazaru, trećem po redu održanom u našoj školi, prikupljeno je 1255 KM. Prikupljena sredstva će što prije biti uručena porodici Erdić.

Foto: Irfan Ćosić