Nakon svečanog otvorenja manifestacije „Uzor si mi, Poslaniče“, organizatori i suorganizatori priredili su i prvi sadržaj u Fejićevoj ulici, u petak, 9. novembra 2018. godine. Naime, održana je ulična podjela poklona organizatora i suorganizatora manifestacije, te predstavljanje njihovih štandova.

Priliku da predstave svoje štampane promotivne materijale imali su Medžlis IZ-e Mostar, Karađoz-begova medresa, Centar za učenje Kur'ana, Odjel za brak i porodicu, KEC „Sehara“, Info-servis za mlade i Mreža mladih Muftijstva mostarskog.

Akcija predstavljanja materijala, te podjele poklona sugrađanima trajala je od 12.30 sati, pa sve do 16 sati. Ovaj neobični sadržaj za naše sugrađane upotpunjen je i izvođenjem ilahija i kasida od strane Adnana Pajevića, Arnel ef. Demirovića, te članica Hora Mreže mladih Muftijstva mostarskog.

Svoj rad putem izloženog štanda u Fejićevoj ulici promovisala je i Karađoz-begova medresa, a to su najbolje učinili njeni učenici, u pratnji svojih profesora Harise Ćukle i Meadina Mrndžića.

„Ponosan sam da mogu na ovaj način izraziti ljubav prema Allahovom poslaniku, ali i promovisati školu koju pohađam“ – poručio je maturant Armin Mulasalihović.

Karađoz-begova medresa će još nizom sadržaja obilježiti mjesec rebiu-l-evvel, a sve to u sklopu manifestacije „Uzor si mi, Poslaniče“, ali i nastupima školskog hora koji će održati mevludske programe u nekoliko medžlisa Muftijstva mostarskog.

Foto: Merzuk Bećirović i Ajdin Čelić