U Karađoz-begovoj medresi je u ponedjeljak, 29. oktobra 2018. godine, održana radionica “Slovo, riječ, rečenica”. Riječ je o radionici koja je organizovana povodom oktobra – mjeseca knjige, a na kojoj su učestvovali učenici osnovnih škola sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona.
Radionica se sastojala iz dva dijela: Savremeni pristup i čitanje bh. književnosti i kako napisati književni tekst.

Na radionici su učestvovali učenici sljedećih osnovnih škola: Osnovne škole “Drežnica”, Osnovne škole “Blagaj”, Osnovne škole “Čapljina”, Osnovne škole “Parsovići”, Osnovne škole “Zalik”, Osnovne škole “Alija Isaković”, Prve osnovne škole Stolac, Osnovne škole “Mujaga Komadina”, Šeste osnovne škole Mostar.

Učenici koji su bili naši gosti pokazali su izuzetnu druželjubivost i  kreativnost, te im se još jednom zahvaljujemo na dolasku i učešću, a to su: Naida Alić, Ajdina Žuškić, Amina Šarić, Enida Džiho, Anela Tule, Bakir Čolić, Medina Raljević, Aldijana Crnomerović, Šejma Šuta, Izudin Avdić, Ella Šabić, Iman Šunje, Alma Hrnjica, Amna Hrnjica, Amina Kuko, Ilma Ljubović, Amna Puce, Medina Kara, Ahmed Muminović, Šejla Konjarić, Ena Razić, Hilmija Pelja, Lejla Nuhić, Sara Demić, Maida Biber i Emma Fišić.


Predstavnici osnovnih škola su iskazali i zadovoljstvo organizovanjem jedne takve radionice, te poželjeli da ovakvih projekata bude i u budućnosti.

Ipsred Kluba pjesnika i čitalaca „Vijeće mudraca“ naše škole, koji je i bio organizator radionice, a kojim rukovodi mr. Lejla Mušić, domaćini su bili: Merzuk Bećirović, Hurija Proho, Muhamed Ahmuljić, Dženita Biserović,  Amina Čolak i Amina Nezirić.


Zahvaljujemo učenicima i menadžmentima osnovnih škola, te nastavnicima bosanskog jezika i književnosti što su dali podršku radionici koju je organizovala Karađoz-begova medrese, te se istoj i odazvali.

Foto: Merzuk Bećirović