Danas je, 22. oktobra 2018. godine, u Centru za kulturu Mostar održana svečanost dodjele certifikata nastavnicima, profesorima i stručnim saradnicima koji su pohađali obuku pod nazivom „Standardi nastavničke profesije“.

Svečanost je organizovao Pedagoški zavod Mostar, a na početku svečanosti obratila se dr. Enisa Gološ, direktorica navedene institucije.

Izlaganja na određene teme u toku svečanosti imali su i nastavnici, profesori i stručni saradnici koji su pohađali obuku. Tako je o temi „Važnost predškolskog odgoja za rast i razvoj djeteta“ govorila Đenana Šegetalo, direktorica JU Dječiji vrtići „Ciciban“, dok su o temi „Standardi zanimanja nastavničke profesije – iskustva i primjeri dobre prakse“, govorili su: Amela Prevljak iz Prve osnovne škole Konjic, Samir Begović iz Osnovne škole „Mustafa Ejubović – Šejh Jujo“ i Sanja Kapetanović iz Karađoz-begove medrese.  

O temi „Od standarda zanimanja do Nastavnog plana i programa“ govorio je profesor Alija Hujdur, a o temi „Uloga stručnih saradnika za rast i razvoj škole“ govorio je Huso Razić, pedagog Srednje škole Stolac.  

Na kraju svečanosti dodjeljeni su i certifikati za uspješno prođenu obuku, a certifikate su od profesora Karađoz-begove medrese dobili profesori Sanja Kapetanović, Ramiza Bandić-Kafadar, Amela Begović i Suad Mujakić.