Koncertom ilahija i kasida, koji je održan na Ljetnoj pozornici Centra za kulturu Mostar, sinoć je, 10. septembra 2018. godine obilježeno nastupanje Nove 1440. hidžretske godine. Koncert su organizovali Medžlis Islamske zajednice Mostar i BZK „Preporod“ Gradsko društvo mostar.

Na pomenutom koncertu nastupilo je nekoliko mostarskih horova, među kojima su: Hor Karađoz-begove medrese, Mostarske kiše, Hor Info-servisa za mlade, El-Kamer, a pratio ih je orkestar „Sawt“.

Svojim interpretacijama ilahija i kasida koncert su upotpunili i specijalni gosti: Ahmed Alili, hfz. Aziz Alili, Selma Droce i Armin Muzaferija.

Hor Karađoz-begove medrese se posebno predstavio kasidom „Sevdalinka“, a solista je bila naša maturantica Belkisa Korić. Izvedena je i „Priča o Poslaniku“, kroz koju je profesor Meadin Mrndžić, podsjetio na život i ličnost Muhammeda, a.s., te njegovu misiju sa kojom je došao.

Prostor Ljetne pozornice bio je zaista premali da primi sve one koji su željeli u novohidžretskoj noći uživati u porukama ilahija i kasida.

Karađoz-begova medresa koristi priliku da svim učenicima i učenicama, njihovim porodicama, diplomantima, uposlenima, vakifima i prijateljima, te muslimanima i muslimankama diljem svijeta čestita Novu hidžretsku godinu.

Mubarek, hairli i uspješna vam Nova 1440. hidžretska godina!