Naši diplomanti i nakon završetka medresanskog školovanja okupljaju se i druže kroz određene generacijske susrete. Takvih susreta tokom ljetnih mjeseci bilo je nekoliko.

Jedan od njih je i generacijski susret 364. generacije diplomanata Karađoz-begove medrese, koja se okupila u Mostaru i zajedno sa svojim nekadašnjim profesorima provela nezaboravan vikend, koji ih je podsjetio na Medresu i medresanske uspomene.

Proteklog vikenda i 357. generacija naših diplomanata organizovala je generacijski susret. 357.generaciju maturanata Karađoz-begove medrese su činili: Ahmetović Nihad, Alihodžić Irfan, Alkić Mirza, Bajgorić Lejla, Čajdin Esmir, Čorbo Elvedin, Duvnjak Nedim, Đonlagić Samir, Hadžić Nijaz, Husrep Said, Jusufspahić Adnan, Krdžić Ulfet, Kurtović Ibrica, Maksumić Dino, Mezit Reuf, Ormanović Nihad, Pajević Vahida, Sarač Maid, Šemić Fikret, Šošić Hasib, Šljivo Lejla, Zolota Mersudin i Ždralović Mensur.

Ova generacija je svoj prvi generacijski sastanak održala na Jablaničkom jezeru, 05. jula 2008. godine i od tada je prošlo punih 10 godina kako se nisu okupili.

Zbog toga je organizovala i novi susret i to 1. septembra 2018. godine na Boračkom jezeru, a organizator je bio Nihad  Ahmetović. Prisutni su bili razrednik prof. Smajo  Čolaković, te diplomanti Pajević Kadić Vahida (Konjic), Ahmetović Nihad (Prozor), Đonlagić Samir (Livno), Jusufspahić Adnan (Bugojno), Krdžić Ulfet (Gračanica), Sarač Maid (Kakanj), Dino Maksumić (Mostar), Kurtović Ibrica (Čapljina) i Šošić Hasib (Kladanj). 

Druženje je proteklo u lijepoj atmosferi, uz prisjećanje na školske dane, medresanske događaje i anegdote... Uz to, diplomanti 357. generacije prisjetili su se i svog školskog prijatelja rah. Nedima Duvnjaka, koji je preselio na bolji svijet. Prisjetili su se i nekadašnjih medresanskih profesora, a koji više nisu među živima. Pred njihove duše proučili su Fatihu. Druženje je proteklo i u zajedničkom obavljanju podne i ikindija-namaza, koje je predvodio profesor Čolaković, a čime se podsjetilo na namaz u internatskom i medresanskom džematu.

Zaključak generacijskog sastanka je da se ova generacija susretne i naredne godine, kada će, ako Bog da, domaćin biti diplomant Hasib ef. Šošić iz Kladnja.