Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona upriličilo je svečanost dodjele priznanja učenicima generacije osnovnih i srednjih škola našeg kantona.

Na svečanosti su se prisutnima obratili dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNK-a, te dr. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a.  

Predsjednik Vlade HNK-a, dr. Nevenko Herceg, uputio je čestitke nagrađenim učenicima i resornom Ministarstvu. Predsjednik Vlade je istakao da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija za budućnost našeg društva.


Svečanu dodjelu nagrada otvorio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. Rašid Hadžović sa čestitkama:„Čestitam i pozdravljam ove mlade, talentovane, izuzetno vrijedne i pametne učenike sa područja cijelog Heregovačko-neretvanskog kantona. Vaš izuzetni uspjeh je potvrda da ste predano i marljivo radili, usvajali znanja, vrijednosti i stajališta, te da ste dodatno jačali vaše kompetencije, neophodne za buduća usmjerenja i profesionalna opredijeljenja. Danas ne smijemo zaboraviti značajnu ulogu vaših roditelja, koji su bili nesebična podrška, kao i ulogu vaših učitelja i nastavnika koji su prenošenjem svojih znanja i iskustava pomogli da što uspješnije savladate najteže prepreke i izazove na putu usvajanja znanja“.

Svečanosti je prisustvovao i profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese.

Priznanje je kao Učenica generacije Karađoz-begove medrese dobila Anela Manjura, iz 373. generacije maturanata i maturantica.  Ona je u proteklim godinama predstavljala Karađoz-begovu medresu na različitim takmičenjima, te bila najbolja iz matematike u 1. i 2. razredu na nivou Kantona.