Na našem web-portalu i Facebook stranici pokrenuli smo ramazansku rubriku „Ramazanska poruka glavnih imama – diplomanata Medrese“.

Nakon prošlogodišnjih ramazanskih poruka hafiza Karađoz-begove medrese, ovog ramazana možete  čitati ramazanske poruke diplomanata  naše škole, a koji su glavni imami nekog od medžlisa Muftijstva mostarskog.
 

Četvrta ramazanska poruka je poruka Adem ef. Šute, diplomanta 354. generacije Karađoz-begove medrese i glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Čapljina.  
 
U ramazanskoj poruci stoji:  

"Dragocjeno je iskustvo koje nam daju dani mubarek ramazana, kao posebno vrijeme od Stvoritelja odabrano. Naše se oči jedanaest mjeseci tokom godine naviknu na mnogo loših stvari, naviknu se na okolinu pa često i ne primjećujemo ono što je nama važno i relevantno.

Ramazan kao svojevrsno putovanje kroz vrijeme posebne Allahove milosti, pomaže nam da se vidici prošire, pomaže nam da ne budemo zarobljeni u svoje navike, nego da se oslobodimo i gledamo na život kroz istinske vrijednosti i principe.  

Groznica koja je obuzela savremeno čovječanstvo opasna je, zove se groznica brzih ostvarenja. Sve se želi nabrzinu postići. Zato nam treba ramazan, da nas nauči strpljivosti i predanosti, prvenstveno u ibadetima, kao i svim životnim ciljevima. Biti ustrajan, strpljiv, iskren i čvrsto uvjeren u svako dobro koje radimo - to je put koji vodi uspjehu na oba svijeta.  

Ramazan nas programira kako da pravilno usmjeravamo svoje životne potrebe, kako bi bili postojani i ustrajni u vjeri tokom čitave godine. Čestiti ljudi žive svoje vrijeme i čine dobro u njemu, postojani u odluci da ga čine i u budućnosti.  

Molim Uzvišenog Gospodara da nas počasti iskrenim povratkom Njemu, da budemo od onih koji služe ummet Muhammeda, a.s.    
Molim Gospodara da nas pomogne na putu činjenja dobra i počasti iskrenošću u svim djelima, posebno u ovim ramazanskim, ali i svim životnim danima.“