Na našem web-portalu i Facebook stranici pokrenuli smo ramazansku rubriku „Ramazanska poruka glavnih imama – diplomanata Medrese“.

Nakon prošlogodišnjih ramazanskih poruka hafiza Karađoz-begove medrese, ovog ramazana možete  čitati ramazanske poruke diplomanata  naše škole, a koji su glavni imami nekog od medžlisa Muftijstva mostarskog.
 

Treća ramazanska poruka je poruka Ekrem ef. Hodžića, diplomanta 358. generacije Karađoz-begove medrese i glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Jablanica.  

U ramazanskoj poruci stoji:  
„Nalazimo se u mjesecu milosti, oprosta i spasa od džehennemske vatre. U danima koji su puni Allahovih blagodati, da našim ibadetima: namazom, postom, zekatom i sadekatu-l-fitrom postignemo Allahovu milost i oprost.

Ramazan je naš najdraži mjesec i musafir, jer u njemu Allah Uzvišeni nagrađuje postače sa oprostom, postačima obećava posebna vrata u Džennetu - Rejjan.

Potrudimo se da za kratko vrijeme zaradimo puno duhovnog kredita posteći i čineći ostale ibadete.
Budimo od onih koji ljubomorno čuvaju svoj iman i svoju tradiciju. Sretni smo da u danima posta učimo dovu Uzvišenom Allahu da nam srca zbliži, da nas sjedini u ljubavi i vjeri, da nam Svojom milošću ukrasi naša dobra djela, da nas nadahne Svojom dobrotom i da nas Svojim oprostom sačuva od svakog grijeha.

Ramazan je mjesec milosti, mjesec porodičnih druženja održavanja rodbinskih i komšijskih veza. U njemu smo svoju radost uvijek dijelili sa drugima. Ona je bila tako velika da je pretjecala preko naših avlijskih ograda i kapija. Neka nam i ovaj ramazan zablista u punoj svojoj raskoši.

U ramazanskim danima sjetimo se i onih kojima trebamo pomoći - to nam je obaveza. Ne zaboravimo ni instituciju zekata i sadekatul-fitra, kojom čistimo našu imovinu i naš post. Neka su nam i preostali dani ramazana mubarek i hairli u svakom pogledu!“