Ramazanske aktivnosti Karađoz-begove medrese uveliko se realizuju na području svih medžlisa Muftijstva mostarskog, posebno tamo gdje se nalaze učenici naše škole na ramazanskoj praksi.

Tokom ramazana predviđeno je da profesori Karađoz-begove medrese obiđu sve medžlise Muftijstva mostarskog i održe prigodna predavanja ili džumanske hutbe.

Jedna od ramazanskih aktivnosti je tradicionalni zajednički iftar u Karađoz-begovoj medresi.
Naime, Karađoz-begova medresa je 28. maja 2018. godine priredila iftar za sve uposlene i njihove porodice, te za maturante i maturantice 373. generacije, a koji se nalaze na polaganju maturskog ispita.

Ugodna ramazanska atmosfera i lijepo druženje odvijali su se te ramazanske noći u prostorijama Karađoz-begove medrese, a o tome je govorio i prof. hfz. Aid Tulek, direktor naše škole. On je istakao da je, zaista, lijepo prisustvovati jednom takvom iftaru na kojem se zajedno nalaze profesori i maturanti, odnosno svi uposleni Karađoz-begove medrese i njihove porodice.
To je jedna posebna čar – istakao je profesor Tulek.

Karađoz-begova medresa će sa takvim aktivnostima nastaviti i narednih godina, jačajući odnose među uposlenicima koji, svi zajedno, rade na odgoju i obrazovanju generacija softa.

Na zajedničkom iftaru Karađoz-begova medresa je pokrenula i određenu humanitarnu akciju, koja će biti realizovana tokom mubarek ramazana.