Profesori Karađoz-begove medrese su i ovog ramazana, kao što to čine već godinama, posjetili sve medžlise na području Muftijstva mostarskog i upriličili određene ramazanske aktivnosti. Posjetili su džemate u kojima se nalaze softe Karađoz-begove medrese kao ramazanski imami, ali se i susreli sa glavnim imamima i imamima naših medžlisa, zajednički iftarili, te bili vaizi, hatibi i učači Kur'ana u određenim džematima, po rasporedu glavnih imama.

Najprije su 5. juna tekuće godine posjetili Medžlis IZ-e Čapljina i Medžlis IZ-e Stolac, dok su 7. juna posjetili Medžlis IZ-e Livno i Medžlis IZ-e Tomislavgrad.
Posjeta Medžlisu IZ-e Glamoč upriličena je 9. juna, a hutbu je održao i džuma-namaz u centralnoj gradskoj džamiji u Glamoču predvodio profesor Šefko Tinjak. Također je upriličena posjeta i Medžlisu IZ-e  Ljubuški, Medžlisu IZ-e  Trebinje, Medžlisu IZ-e  Nevesinje, te Medžlisu IZ-e Bileća i Gacko.

Uz to, profesori su posjetili i džemate Medžlisa IZ-e Mostar, te održali određena ramazanska predavanja. 

Posljednje posjete u sklopu ramazanskih obilazaka naših medžlisa upriličene su Medžlisu IZ-e Konjic, Medžlisu IZ-e Prozor i Medžlisu IZ-e Jablanica.
Posjete su realizovali prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, te profesori Muhamed Purišević, Smajo Čolaković, Šefko Tinjak, Emin Tucović, Suad Mujakić, Armin Abaza i Meadin Mrndžić. 

Zahvaljujemo svim glavnim imamima i imamima za hairli realizaciju ramazanskih posjeta naših profesora!