U Karađoz-begovoj medresi su njenim učenicima, 13. marta 2017. godine, predstavljene mogućnosti studiranja na vojnim akademijama u inostranstvu. Sa tim mogućnostima učenike naše škole upoznali su predstavnici Ministarstva odbrane BiH i Vojnog muftijstva. Delagaciju su činili Hadis ef. Pašalić, vojni muftija, brigadir Edin Bajramović i Amir Ramić, šef protokola, a inače diplomant Karađoz-begove medrese.

Prisutne goste i učenike poselamio je prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, koji se zahvalio predstavnicima Ministarstva odbrane BiH i Vojnog muftijstva na posjeti i realizaciji jedne značajne ideje.

Nakon direktora naše škole,  prisutnima se obratio brigadir Edin Bajramović, predstavnik Ministarstva odbrane BiH, koji je govorio na temu „Vojne akademije u inostranstvu“. Upoznao je učenike trećeg i četvrtog razreda naše škole sa uslovima studiranja na vojnim akademijama u Hrvatskoj, Grčkoj, Srbiji, Makedoniji, Turskoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Upoznao ih je i sa pravilima školovanja u Oružanim snagama BiH, prijemu u vojnu službu, te mogućnostima razvoja i napredovanja profesionalnih vojnih lica.

Podršku projektu studiranja na vojnim akademijama u inostranstvu svesrdno daje i Vojno Muftijstvo, što je u svom obraćanju i istakao Hadis ef. Pašalić, vojni muftija. On je istakao kako je to jedna posebna prilika mladima da se izgrađuju kao ličnosti, ali i u budućnosti budu od onih koji će čuvati vrijednosti koje naša zemlja ima.

Nakon zvaničnih obraćanja, učenici su pregledali i filmove koji govore o Vojnom muftijstvu i Oružanim snagama BiH, te su se kroz te filmove još detaljnije upoznali sa radom tih značajnih institucija.  

Foto: Enis Lepara